Van Duijvenbode strandt in finale van Players Championship 6

Dirk van Duijvenbode is net tekort gekomen om het zesde Players Championship-toernooi van het jaar te winnen. De Westlander moest na een sterk toernooi in de finale zijn meerdere erkennen in Dave Chisnall.

De Engelse speler voorkwam een volledige Nederlandse triomf in het Duitse Hildesheim. Eerder had Raymond van Barneveld namelijk verrassend de Players Championship 5 gewonnen.

Van Duijvenbode had in zijn eerste drie wedstrijden slechts twee legs verloren. Hij versloeg Mensur Suljovic met 6-0 en boekte vervolgens overwinningen van 6-1 tegen zowel Stefan Bellmont als Ritchie Edhouse. Het werd echter een stuk moeilijker na de derde ronde.

De voormalige finalist van de World Grand Prix kwam 2-5 achter tegen James Wade, maar wist met vier opeenvolgende legs toch de kwartfinales te bereiken. Daarna won Van Duijvenbode met 6-5 van Danny Jansen, gevolgd door een overwinning op Daryl Gurney (7-6) in een beslissende leg.

Chisnall had de finale bereikt door Cameron Menzies (6-5), Adam Gawlas (6-0), Vincent van der Voort (6-3), Dom Taylor (6-3), Martin Schindler (6-2) en Ross Smith (7-4) te verslaan. Tegen Taylor gooide 'Chizzy' overigens een indrukwekkend gemiddelde van 112.

De eerste drie legs van de finale gingen allemaal naar Chisnall, maar Van Duijvenbode won vervolgens drie legs op rij, waardoor de stand na tien legs weer gelijk werd. Dit duurde echter niet lang, want met een 14-darter en een 15-darter bracht Chisnall de stand op 7-5.

Van Duijvenbode kwam daarna met een 17-darter terug tot 7-6. Na een gemiste matchdart van Chisnall kreeg Van Duijvenbode in de veertiende leg nog twee kansen om de stand gelijk te trekken, maar hij slaagde er niet in deze te benutten. Daarna raakte Chisnall de dubbel 14 om voor de 23e keer een PDC-rankingtitel te winnen.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top