Van Duijvenbode strandt in finale van Players Championship 6

Dirk van Duijvenbode is net tekort gekomen om het zesde Players Championship-toernooi van het jaar te winnen. De Westlander moest na een sterk toernooi in de finale zijn meerdere erkennen in Dave Chisnall.

De Engelse speler voorkwam een volledige Nederlandse triomf in het Duitse Hildesheim. Eerder had Raymond van Barneveld namelijk verrassend de Players Championship 5 gewonnen.

Van Duijvenbode had in zijn eerste drie wedstrijden slechts twee legs verloren. Hij versloeg Mensur Suljovic met 6-0 en boekte vervolgens overwinningen van 6-1 tegen zowel Stefan Bellmont als Ritchie Edhouse. Het werd echter een stuk moeilijker na de derde ronde.

De voormalige finalist van de World Grand Prix kwam 2-5 achter tegen James Wade, maar wist met vier opeenvolgende legs toch de kwartfinales te bereiken. Daarna won Van Duijvenbode met 6-5 van Danny Jansen, gevolgd door een overwinning op Daryl Gurney (7-6) in een beslissende leg.

Chisnall had de finale bereikt door Cameron Menzies (6-5), Adam Gawlas (6-0), Vincent van der Voort (6-3), Dom Taylor (6-3), Martin Schindler (6-2) en Ross Smith (7-4) te verslaan. Tegen Taylor gooide 'Chizzy' overigens een indrukwekkend gemiddelde van 112.

De eerste drie legs van de finale gingen allemaal naar Chisnall, maar Van Duijvenbode won vervolgens drie legs op rij, waardoor de stand na tien legs weer gelijk werd. Dit duurde echter niet lang, want met een 14-darter en een 15-darter bracht Chisnall de stand op 7-5.

Van Duijvenbode kwam daarna met een 17-darter terug tot 7-6. Na een gemiste matchdart van Chisnall kreeg Van Duijvenbode in de veertiende leg nog twee kansen om de stand gelijk te trekken, maar hij slaagde er niet in deze te benutten. Daarna raakte Chisnall de dubbel 14 om voor de 23e keer een PDC-rankingtitel te winnen.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top