Van Duijvenbode mist laatste Players Championship-toernooien van het seizoen

Dirk van Duijvenbode doet op 1 en 2 november niet mee aan de laatste twee Players Championship-toernooien van het seizoen. 'Aubergenius' gaat zich voorlopig richten op het herstel van zijn schouderblessure.

Van Duijvenbode kampt al enige weken met een hardnekkige schouderblessure. ''Het ligt aan het stuur in m’n schouderblad”, liet Van Duijvenbode weten in gesprek met De Telegraaf. ''Als m’n arm naar voren ging, dan ging m’n schouder naar achteren. Drie weken geleden kon ik nog geen worp maken vanuit 90 graden tot het strekken van m’n arm. Ik kon m’n arm niet eens omhooghalen, dan blokkeerde alles al heel snel. Nu kan ik dat ding in één streep weer omhooggooien. Alleen de spier die alles compenseerde wat in het schouderblad niet goed was, daar voel ik nu bij elke pijl die ik een gooi een soort messteek in.''

Als gevolg van deze blessure meldde Van Duijvenbode zich eerder al af voor Players Championship 25 tot en met 28. Ook Players Championship 29 en 30 laat hij nu dus aan zich voorbijgaan. De darter uit 's-Gravenzande hoopt eind november weer wedstrijdfit te zijn.

''Die Players Championship Finals voor het WK, daar moet ik gewoon fit zijn. Heel m’n leven gaat ervoor aan de kant. M’n werk, m’n kind -natuurlijk zorg ik gewoon goed voor hem- , echt alles gaat opzij om dit zo snel mogelijk op te lossen.''


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top