Van Duijvenbode krijgt klop in finale Dutch Darts Masters

Dirk van Duijvenbode heeft naast de eindzege op de Dutch Darts Masters gegrepen. 'Aubergenius' moest zich tevreden stellen met de tweede plaats na een 8-2 nederlaag tegen Dimitri van den Bergh.

Van Duijvenbode had voor de tweede keer in zijn carrière de finale van een televisietoernooi gehaald door op de finaledag van het World Series-toernooi in de Ziggo Dome af te rekenen met Martijn Kleermaker (6-4) en James Wade (7-6).

Een finale tegen teamgenoot Danny Noppert behoorde daarna tot de mogelijkheden, maar Noppert ging in de halve eindstrijd met 7-2 onderuit tegen Van den Bergh. Noppert had daarvoor wel zowel Michael van Gerwen als Vincent van der Voort verslagen. 

Van Duijvenbode moest daarna lijdzaam toezien hoe Van den Bergh met een 12-darter en een 10-darter subliem begon aan de finale en een 4-0 voorsprong pakte.

Pas in de vijfde leg kwam de 29-jarige Westlander op het scorebord, al verzuimde Van Duijvenbode daarna wel in vijf beurten 4-2 te maken. Dat moest hij vervolgens verkopen met een 6-1 achterstand.

Na de pauze slaagde Van Duijvenbode er nog in om een tweede leg te pakken, maar verloor uiteindelijk met 8-2 van 'The Dreammaker'.

 


Scroll to top