Van Duijvenbode komt net tekort voor major-titel in Amsterdam

Dirk van Duijvenbode kwam zondagavond in de AFAS Live dichtbij zijn eerste major-titel, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats op de World Series of Darts Finals.

Van Duijvenbode groeide steeds verder in het toernooi. Na stroeve zeges op Haupai Puha (6-3), Gary Anderson (6-3) en Ryan Joyce (10-9), liet 'Aubergenius' zijn ware kwaliteit zien toen de prijzen werden verdeeld.

In de halve eindstrijd was de Westlander vervolgens met 11-8 te sterk voor Jonny Clayton, en bereikte daarmee zijn derde televisiefinale.

Daarin trof hij Gerwyn Price, de nummer één van de wereld. Van Duijvenbode toonde tegen Price veerkracht door tweemaal een break achterstand ongedaan te maken. De Westlander kwam als eerste op één leg van de overwinning door via dubbel 4 op 10-9 te komen. 

Price wierp daarna een 12-darter voor 10-10. Een beslissende leg moest de doorslag geven en bovendien had Van Duijvenbode het voordeel dat hij de laatste leg mocht beginnen. Echter lieten de triples hem in de steek en ging de titel met een 14-darter naar Price.


Van Gerwen slaat toe tijdens Players Championship 7

19 March 2023

Opnieuw succes voor onze Dart Kings op het Players Championship-circuit. Tijdens het zevende toernooi van het seizoen wist Michael van Gerwen de titel te pakken. Eerder pakten Dirk van Duijvenbode (tweemaal) en Danny Noppert (eenmaal) al een Players Championship-titel.

Scroll to top