Van Duijvenbode komt net tekort voor major-titel in Amsterdam

Dirk van Duijvenbode kwam zondagavond in de AFAS Live dichtbij zijn eerste major-titel, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats op de World Series of Darts Finals.

Van Duijvenbode groeide steeds verder in het toernooi. Na stroeve zeges op Haupai Puha (6-3), Gary Anderson (6-3) en Ryan Joyce (10-9), liet 'Aubergenius' zijn ware kwaliteit zien toen de prijzen werden verdeeld.

In de halve eindstrijd was de Westlander vervolgens met 11-8 te sterk voor Jonny Clayton, en bereikte daarmee zijn derde televisiefinale.

Daarin trof hij Gerwyn Price, de nummer één van de wereld. Van Duijvenbode toonde tegen Price veerkracht door tweemaal een break achterstand ongedaan te maken. De Westlander kwam als eerste op één leg van de overwinning door via dubbel 4 op 10-9 te komen. 

Price wierp daarna een 12-darter voor 10-10. Een beslissende leg moest de doorslag geven en bovendien had Van Duijvenbode het voordeel dat hij de laatste leg mocht beginnen. Echter lieten de triples hem in de steek en ging de titel met een 14-darter naar Price.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top