Van Duijvenbode hield al rekening met invalbeurt op World Cup of Darts en spreekt doelstelling uit: ''Minimaal halve finale is ons doel''

Dirk van Duijvenbode vormt dit jaar opnieuw een team met Danny Noppert op de World Cup of Darts. 'Aubergenius' werd opgeroepen om in te vallen nadat Michael van Gerwen vanwege een operatie aan zijn gebit moest afhaken.

In de wandelgangen had Van Duijvenbode al vernomen dat er een kans bestond dat hij dit weekend moest invallen. "Ik hield er inderdaad al een beetje rekening mee omdat ik ingeseind was. Liever zou ik me op sportieve grond plaatsen, maar dit is een geweldig toernooi, dus tevredenheid overheerst sowieso dat ik alsnog mag afreizen naar Frankfurt", zo zegt de Westlander in een vooruitblik op het toernooi.

De World Cup of Darts kent dit jaar een nieuw format, waarbij enkel nog maar koppelwedstrijden worden gespeeld. Van Duijvenbode ziet hier wel de voordelen van in. "In mijn lokale competitie speel ik ook regelmatig koppelwedstrijden, ik ben er dus wel aan gewend. Ik verwacht wel meer verrassingen dan andere jaren."

Tot slot sprak Van Duijvenbode zijn doelstelling uit voor het toernooi. "Op papier hoort Nederland zeker bij de beste vier", aldus de voormalig World Grand Prix-finalist. "We zijn allebei redelijk ervaren en de halve finale is toch wel minimaal ons doel."


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top