Van Duijvenbode grijpt net naast eindzege op European Darts Matchplay

Dirk van Duijvenbode was op de European Darts Matchplay enorm dicht bij het winnen van zijn eerste Euro Tour-titel, echter voorkwamen gemiste matchdarts een eerste podiumtitel voor de 31-jarige Westlander.

Van Duijvenbode was het tiende Euro Tour-toernooi van 2023 begonnen met sterke wedstrijden tegen Andrew Gilding (6-2) en Dimitri van den Bergh (6-0). Vervolgens werden ook Michael Smith (6-4) en Joe Cullen (7-6) verslagen voor een finaleplaats.

In de finale tegen Luke Humphries liet Van Duijvenbode kansen liggen om aan het begin van de wedstrijd een ruime voorsprong te nemen. 'Aubergenius' miste kansen voor een 4-1 voorsprong en liet in de zesde leg opnieuw pijlen op de dubbels onbenut.

Toch leek het alsnog goed te komen voor de Nederlander nadat hij via een 161 finish en een 60 check-out op 7-5 was gekomen. Echter miste Van Duijvenbode twee matchdarts in de veertiende leg. In de laatste leg kon Van Duijvenbode nog eens twee extra wedstrijdpijlen niet verzilveren, waarna Humphries de titel opeiste in Trier.

Raymond van Barneveld eiste ook een hoofdrol op tijdens de European Darts Matchplay. De 56-jarige Hagenaar haalde de kwartfinales na zeges op George Killington, Michael van Gerwen en Ryan Searle. Bij de laatste acht schakelde Joe Cullen hem echter met 6-4 uit.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top