Van Duijvenbode grijpt net naast eindzege op European Darts Matchplay

Dirk van Duijvenbode was op de European Darts Matchplay enorm dicht bij het winnen van zijn eerste Euro Tour-titel, echter voorkwamen gemiste matchdarts een eerste podiumtitel voor de 31-jarige Westlander.

Van Duijvenbode was het tiende Euro Tour-toernooi van 2023 begonnen met sterke wedstrijden tegen Andrew Gilding (6-2) en Dimitri van den Bergh (6-0). Vervolgens werden ook Michael Smith (6-4) en Joe Cullen (7-6) verslagen voor een finaleplaats.

In de finale tegen Luke Humphries liet Van Duijvenbode kansen liggen om aan het begin van de wedstrijd een ruime voorsprong te nemen. 'Aubergenius' miste kansen voor een 4-1 voorsprong en liet in de zesde leg opnieuw pijlen op de dubbels onbenut.

Toch leek het alsnog goed te komen voor de Nederlander nadat hij via een 161 finish en een 60 check-out op 7-5 was gekomen. Echter miste Van Duijvenbode twee matchdarts in de veertiende leg. In de laatste leg kon Van Duijvenbode nog eens twee extra wedstrijdpijlen niet verzilveren, waarna Humphries de titel opeiste in Trier.

Raymond van Barneveld eiste ook een hoofdrol op tijdens de European Darts Matchplay. De 56-jarige Hagenaar haalde de kwartfinales na zeges op George Killington, Michael van Gerwen en Ryan Searle. Bij de laatste acht schakelde Joe Cullen hem echter met 6-4 uit.


Scroll to top