Van Duijvenbode en Noppert met sterke optredens naar tweede ronde op World Matchplay

Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert hebben zich gekwalificeerd voor de tweede ronde op de World Matchplay. Bovendien wierpen zij allebei een gemiddelde van boven de honderd.

Van Duijvenbode en Noppert met sterke optredens naar tweede ronde op World Matchplay

Van Duijvenbode boekte een zwaarbevochten 10-8 overwinning op Ryan Searle. De Westlander stond 3-6 achter, maar kwam dankzij twee 15-darters en een 11-darter terug tot 6-6.

In de zeventiende leg nam 'Aubergenius' het initiatief over door een 11-darter te produceren in de leg van Gurney. Daarna maakte Van Duijvenbode het in zijn eigen leg af met een heerlijke 138 finish. Van Duijvenbode beƫindigde het duel bovendien met een uitstekend gemiddelde van 103.61.

Ook Noppert moest een achterstand ombuigen in zijn partij. De Fries werd op een 6-4 achterstand gezet door Brendan Dolan, terwijl 'The Freeze' op dat moment ook boven de honderd gemiddeld stond te spelen. Noppert hield echter zijn niveau vast, terwijl Dolan na de onderbreking een stuk minder werd.

Met een 14-darter en een 11-darter werd de achterstand na de pauze snel goedgemaakt door Noppert, die daarna via dubbel 18 de voorsprong veroverde. Een 120 finish zorgde ervoor dat het vervolgens 8-6 werd. Noppert gaf de voorsprong daarna niet meer af en won het duel met 10-6 en een gemiddelde van 100.70.

Michael van Gerwen krijgt zondagavond de kans om zich bij zijn teamgenoten te voegen. De Brabander speelt tegen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis voor een plek bij de laatste zestien.


Van Gerwen heeft paar dagen vrijaf na Premier League-titel

26 May 2023

Michael van Gerwen vertrekt zaterdag naar New York, waar volgende week de US Darts Masters plaatsvindt. Mighty Mike weet nog niet hoe hij zijn vrije dagen gaat besteden, zo vertelde hij tegen de Nederlandse pers in de O2 Arena.

Scroll to top