Van der Voort staat met anderhalf been op EK na zege tegen Schindler

Vincent van der Voort heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan met een overwinning op Martin Schindler (6-3) tijdens de eerste ronde van de Gibraltar Darts Trophy.

Van der Voort staat met anderhalf been op EK na zege tegen Schindler

De Noord-Hollander betrad het podium in het Victoria Stadium in de wetenschap dat hij zijn wedstrijd moest winnen om plaatsing voor het EK Darts (eind oktober) in de hand te houden.

Van der Voort was tegen Schindler vooral goed in zijn eigen legs en profiteerde in de zesde leg van een hele matige leg van de Duitser. Schindler was niet binnen zeven beurten uit, waarna Van der Voort met een 20-darter een break wist te plaatsen. 

Een 16-darter bracht de stand daarna op 5-2. Schindler pakte nog één leg terug, alvorens 'The Dutch Destroyer' de wedstrijd in het slot gooide met een 14-darter.

Door deze overwinning kan Van der Voort kwalificatie voor het EK Darts nauwelijks nog ontgaan. Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode hadden zich eerder al verzekerd van deelname aan dat toernooi.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top