Van der Voort staat met anderhalf been op EK na zege tegen Schindler

Vincent van der Voort heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan met een overwinning op Martin Schindler (6-3) tijdens de eerste ronde van de Gibraltar Darts Trophy.

Van der Voort staat met anderhalf been op EK na zege tegen Schindler

De Noord-Hollander betrad het podium in het Victoria Stadium in de wetenschap dat hij zijn wedstrijd moest winnen om plaatsing voor het EK Darts (eind oktober) in de hand te houden.

Van der Voort was tegen Schindler vooral goed in zijn eigen legs en profiteerde in de zesde leg van een hele matige leg van de Duitser. Schindler was niet binnen zeven beurten uit, waarna Van der Voort met een 20-darter een break wist te plaatsen. 

Een 16-darter bracht de stand daarna op 5-2. Schindler pakte nog één leg terug, alvorens 'The Dutch Destroyer' de wedstrijd in het slot gooide met een 14-darter.

Door deze overwinning kan Van der Voort kwalificatie voor het EK Darts nauwelijks nog ontgaan. Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode hadden zich eerder al verzekerd van deelname aan dat toernooi.


Van Barneveld zeker van deelname aan World Grand Prix

22 September 2023

Raymond van Barneveld heeft zich als vierde speler van de #TOTODartKings geplaatst voor de World Grand Prix. Ook Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert doen mee aan dit toernooi van 2 tot en met 10 oktober.

Scroll to top