Van Barneveld pakt voor het eerst in drie jaar weer een PDC-titel

Raymond van Barneveld heeft voor een daverende verrassing gezorgd door het vijfde Players Championship-toernooi van het seizoen te winnen. Het is voor 'Barney' zijn eerste PDC-titel sinds februari 2021.

De vijfvoudige wereldkampioen dartte zich soepel door de eerste paar rondes heen. Hij versloeg achtereenvolgens Oskar Lukasiak (6-1), Jermaine Wattimena (6-3) en Graham Hall (6-2) om een plekje te veroveren in de laatste zestien. Daar stond hij tegenover Michael Smith, die zelfs een negendarter gooide tegen de Nederlander, maar desondanks won Van Barneveld met 6-3.

Na zijn overwinning op James Hurrell (6-3) in de kwartfinales, versloeg hij Gary Anderson in een spannende wedstrijd met 7-6 om de finale te bereiken.

In de finale toonde Van Barneveld een geweldige vorm op de dubbels. Door opeenvolgend 86, 71, 61 en 86 uit te gooien, nam hij snel een comfortabele voorsprong van 4-0. Bunting pakte de vijfde leg met een 15-darter, maar Van Barneveld antwoordde met 68 en 59 finishes om de stand naar 6-1 te brengen. Met een dubbel 16 kwam 'Barney' op matchpoint. Hij besliste het duel met een 14-darter in de negende leg.

Met deze overwinning verzekerde Van Barneveld zich van de hoofdprijs van 15.000 pond. Het prijzengeld draagt ook bij aan zijn positie op de wereldranglijst en zijn kwalificatiekansen voor grote toernooien zoals de World Matchplay en de World Grand Prix. Hierdoor staat Van Barneveld er uitstekend voor om deel te nemen aan toekomstige TV-evenementen.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top