Van Barneveld ondanks off-day naar achtste finales op WK Darts

Raymond van Barneveld heeft zich in navolging van Michael van Gerwen geplaatst voor de laatste zestien op het WK Darts. In de derde ronde was 'Barney' met 4-1 in sets te sterk voor Jim Williams, maar gemakkelijk ging het zeker niet.

Van Barneveld kende een sprankelende start van het WK Darts met een goede 3-1 overwinning op Radek Szaganski met een gemiddelde van bijna honderd. Tegen Williams was het hard werken om de hoge scores en de dubbels te vinden.

De 56-jarige Hagenaar kwam deze keer niet verder dan een moyenne van 89 per beurt, maar zag tot zijn geluk dat Williams niet kansen op de dubbels nauwelijks wist te benutten. Zo miste zijn Welshe tegenstander vijf kansen om de eerste set te winnen. Die set ging uiteindelijk toch met 3-2 naar 'Barney'.

Nadat Williams wel de tweede set had gewonnen, kwam Van Barneveld iets beter in de wedstrijd. Dankzij een 11-darter en een 96 finish ging de derde set met 3-0 naar Van Barneveld. Hij brak Williams daarna meteen in de vierde set met een 60 finish en trok ook deze set met 3-0 naar zich toe. Vervolgens maakte de vijfvoudig wereldkampioen het af in de vijfde set.

Op zaterdagavond mag Van Barneveld weer in actie komen op het WK Darts. Dan staat een clash met de 16-jarige Luke Littler te wachten bij de laatste zestien.

Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.