Van Barneveld komt tekort tegen scorend geweld van Smith

Raymond van Barneveld is een plek in de finale van de Grand Slam of Darts misgelopen. De vijfvoudig wereldkampioen moest zondagmiddag in de halve eindstrijd zijn meerdere erkennen in Michael Smith.

Van Barneveld was niet opgewassen tegen het scorende geweld van Smith, die liefst 24x 140 en zeventien keer 180 wist te gooien. Maar doordat Smith niet altijd nauwkeurig was op de dubbels, mocht 'Barney' nog lang hopen op een finaleplaats.

Daar zag het er in de beginfase niet naar uit. Smith won de eerste vijf legs, maar langzaam kwam Van Barneveld steeds beter in de wedstrijd. Na de tweede sessie was de achterstand al teruggebracht tot 6-4, en in de derde sessie maakte Van Barneveld ook zijn tweede break achterstand ongedaan. Na twintig legs was de stand gelijk: 10-10. 

Het sleutelpunt werd de 26ste leg, waarin Van Barneveld in zijn eigen leg drie kansen op dubbel 16 miste om 13-13 te maken. Smith wierp daarna 51 uit voor 14-12 en zegevierde vervolgens met 16-12.

Toch kan Van Barneveld met een halvefinaleplaats terugkijken op een geslaagde week, waarin hij onder meer tweemaal van de nummer ÊÊn van de wereld Gerwyn Price won. 

Bovendien stijgt 'Barney' op de wereldranglijst van de 50ste naar de 34ste plaats en lonkt binnenkort een terugkeer in de mondiale top-32.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top