Van Barneveld komt tekort tegen scorend geweld van Smith

Raymond van Barneveld is een plek in de finale van de Grand Slam of Darts misgelopen. De vijfvoudig wereldkampioen moest zondagmiddag in de halve eindstrijd zijn meerdere erkennen in Michael Smith.

Van Barneveld was niet opgewassen tegen het scorende geweld van Smith, die liefst 24x 140 en zeventien keer 180 wist te gooien. Maar doordat Smith niet altijd nauwkeurig was op de dubbels, mocht 'Barney' nog lang hopen op een finaleplaats.

Daar zag het er in de beginfase niet naar uit. Smith won de eerste vijf legs, maar langzaam kwam Van Barneveld steeds beter in de wedstrijd. Na de tweede sessie was de achterstand al teruggebracht tot 6-4, en in de derde sessie maakte Van Barneveld ook zijn tweede break achterstand ongedaan. Na twintig legs was de stand gelijk: 10-10. 

Het sleutelpunt werd de 26ste leg, waarin Van Barneveld in zijn eigen leg drie kansen op dubbel 16 miste om 13-13 te maken. Smith wierp daarna 51 uit voor 14-12 en zegevierde vervolgens met 16-12.

Toch kan Van Barneveld met een halvefinaleplaats terugkijken op een geslaagde week, waarin hij onder meer tweemaal van de nummer ÊÊn van de wereld Gerwyn Price won. 

Bovendien stijgt 'Barney' op de wereldranglijst van de 50ste naar de 34ste plaats en lonkt binnenkort een terugkeer in de mondiale top-32.


Scroll to top