Van Barneveld en Van Gerwen naar finaledag op World Series Finals

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben zich bij de laatste acht geschaard op de World Series of Darts Finals. De kwartfinales vinden plaats op zondagmiddag, waarna het toernooi vervolgens op zondagavond wordt afgemaakt.

Van Gerwen boekte een moeizame 6-4 overwinning op William O'Connor. De Vlijmenaar kwam in de beginfase op een 3-0 achterstand, maar wist terug te komen tot 4-2 en vervolgens 4-4. Het kantelpunt in de partij was vervolgens de negende leg, waarin Van Gerwen een 161 finish wist te gooien terwijl O'Connor op een dubbel stond te wachten. Vervolgens maakte 'Mighty Mike' het in zijn eigen leg af. 

Van Barneveld bracht het Nederlandse publiek in de AFAS Live in extase door wereldkampioen en nummer één van de wereld Michael Smith uit te schakelen. Ook in deze partij was de negende leg van doorslaggevende waarde. Smith zat te knoeien met het finishen, waarna Van Barneveld 105 uitgooide voor een break. De vijfvoudig wereldkampioen besliste het duel daarna met een 19-darter.

Een derde Dart King in de kwartfinales van de World Series of Darts Finals behoorde vervolgens tot de mogelijkheden, echter verloor Danny Noppert met 6-3 van Nathan Aspinall.


Van Barneveld zeker van deelname aan World Grand Prix

22 September 2023

Raymond van Barneveld heeft zich als vierde speler van de #TOTODartKings geplaatst voor de World Grand Prix. Ook Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert doen mee aan dit toernooi van 2 tot en met 10 oktober.

Scroll to top