Van Barneveld dwingt kwalificatie af voor Grand Slam of Darts

Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de Grand Slam of Darts. De vijfvoudig wereldkampioen was zondag ÊÊn van de acht spelers die het kwalificatietoernooi wist door te komen in Barnsley.

Gemakkelijk ging het echter allerminst voor Van Barneveld, die in 2012 de Grand Slam of Darts op zijn naam wist te schrijven.

Tegen Keegan Brown (5-4), Darren Webster (5-4) en George Killington (5-4) had hij telkens een beslissende leg nodig. Vervolgens werd Mervyn King in de finaleronde met 5-3 verslagen.

Vincent van der Voort redde het helaas niet.  De Noord-Hollander ging bij de laatste 32 met 5-3 onderuit tegen Alan Soutar.

Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert hadden zich eerder al verzekerd van deelname aan de Grand Slam of Darts door dit seizoen een televisiefinale te halen. Het toernooi in Wolverhampton staat van 12 tot en met 20 november op het programma. 


Van Gerwen heeft paar dagen vrijaf na Premier League-titel

26 May 2023

Michael van Gerwen vertrekt zaterdag naar New York, waar volgende week de US Darts Masters plaatsvindt. Mighty Mike weet nog niet hoe hij zijn vrije dagen gaat besteden, zo vertelde hij tegen de Nederlandse pers in de O2 Arena.

Scroll to top