Tweede plaats voor Van Veen op PDC World Youth Championship

Gian van Veen heeft zich tevreden moeten stellen met de tweede plaats op de PDC World Youth Championship. De darter uit Poederoijen moest in de finale het hoofd buigen voor het Engelse talent Luke Littler.

De PDC World Youth Championship staat open voor de beste spelers tot en met 24 jaar. De voorrondes waren in augustus. Daarbij wist Van Veen te winnen van onder meer titelverdediger Josh Rock.

De finale tegen Littler vond plaats tijdens de finalesessie van de Players Championship Finals. Helaas ging het voor Van Veen al snel de verkeerde kant op. Zijn sterk spelende tegenstander Littler won vijf van de eerste zes legs. 

Aan de hand van een 94 finish, 12-darter en een 120 finish wist Van Veen echter nog sterk terug te komen tot 4-5. 'GVV The Giant' kreeg zelfs nog één kansje om 5-5 te maken, maar Van Veen miste zijn mogelijkheid op dubbel 5. Littler velde daarna het vonnis via tops en zette een 6-4 eindstand op het scorebord.

Van Veen hield aan zijn tweede plaats op de PDC World Youth Championship nog wel een troostprijs over. Hij incasseerde een cheque van 5000 pond en mag in 2024 opnieuw meedoen aan de Grand Slam of Darts.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top