TOTO Masters in Den Bosch aangekondigd als één van World Series-toernooien

Een fonkelnieuw toernooi in Nederland maakt in januari 2024 zijn intrede op de PDC-kalender. De stad Den Bosch wordt gastheer van de TOTO Masters, één van de World Series-toernooien.

TOTO Masters in Den Bosch aangekondigd als één van World Series-toernooien

De eerste editie van de TOTO Masters vindt plaats op vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari. Het evenement vindt plaats in sporthalcomplex Maaspoort, dat plaats biedt aan zo'n drieduizend dartsfans.

Het World Series-toernooi bestaat uit zestien spelers. Acht wereldtoppers nemen het op tegen acht 'regionale' spelers, iets wat gebruikelijk is bij reguliere World Series-toernooien.

Onze Dart Kings Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode zijn als eerste spelers aangekondigd voor de TOTO Masters. Ook Michael Smith en Dimitri van den Bergh maken onderdeel uit van de line-up. Meer informatie over het deelnemersveld wordt later bekendgemaakt.

Van Gerwen is enorm enthousiast over het feit dat hem een thuistoernooi staat te wachten. De Maaspoort is slechts tien minuten rijden vanaf zijn woonplaats Vlijmen.

''Ik ben natuurlijk hartstikke blij dat de World Series naar Den Bosch komen. Het ligt bijna in mijn achtertuin, dus ik hoop dat jullie allemaal komen kijken. Het wordt een fantastisch evenement en ik hoop jullie daar allemaal te zien'', laat Van Gerwen in een reactie weten.

Teamgenoot Van Barneveld hoopt dan weer te kunnen rekenen op de massale steun van de 'Barney Army', de beroemde fanbase van de vijfvoudig wereldkampioen.

''Het is natuurlijk fantastisch nieuws'', reageert Van Barneveld. ''Drie jaar lang, een mooie deal. Dus enorme kansen voor alle spelers en voornamelijk de Nederlandse spelers die zich kunnen ontwikkelen. Laten we hopen dat het publiek ook weer in groten getale richting de Maasport in Den Bosch komt. Het mooiste zou zijn als ze tot het einde van de week Barney Army kunnen schreeuwen.''

Joost Zuure, Head of Sponsoring & Beneficianten namens de Nederlandse Loterij is trots op de deal die is gesloten met de PDC. ''We zijn ongelooflijk trots dat we de World Series of darts naar Nederland halen met de TOTO Masters. We kijken ernaar uit om onze eigen TOTO Dart Kings een podium van wereldklasse te bieden in Nederland.''

Matt Porter, algemeen directeur van de PDC, kijkt uit naar de samenwerking met TOTO. ''We zijn enthousiast over ons eerste bezoek aan Den Bosch als onderdeel van het World Series of Darts volgend jaar. We kijken uit naar de samenwerking met TOTO om het evenement te promoten.''


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top