Terugblik op Players Championship 25-28

Afgelopen week stonden er vier Players Championship-toernooien op het programma in Barnsley. Michael van Gerwen ontbrak, maar Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld deden wel mee.

Terugblik op Players Championship 25-28

Het hoogtepunt was de finale van Van Duijvenbode op vrijdag. Tijdens dat toernooi verloor hij in de finale van Damon Heta. 'Aubergenius' haalde verder één kwartfinale, en strandde eenmaal bij de laatste 32 en laatste 16.

Van der Voort verloor op de openingsdag op donderdag in de eerste ronde, maar wist daarna driemaal prijzengeld te incasseren. Tijdens Players Championship 26 en 27 kwam Van der Voort tot de laatste 64, en op zondag was de laatste 32 het eindstation voor de Noord-Hollander. Bij dat laatste toernooi won Van der Voort onder meer van teamgenoot Van Barneveld.

De Hagenaar zorgde zaterdag tijdens Players Championship 27 voor een spectaculair resultaat door Gerwyn Price uit te schakelen. Hij verloor daarna echter wel in de tweede ronde. Zijn beste resultaat van de Pro Tour-vierdaagse was het bereiken van de laatste 32 tijdens Players Championship 25 op donderdag.

Vrijdag was juist de beste dag van Noppert, die toen bij de laatste zestien stond. Op donderdag strandde 'The Freeze' bij de laatste 32, terwijl hij op zaterdag in de tweede ronde werd uitgeschakeld. Op zondag ging Noppert in zijn eerste partij al onderuit.

Het volgende toernooi is het EK Darts in Dortmund van 27 tot en met 30 oktober. Van Gerwen, Noppert, Van Duijvenbode en Van der Voort doen hieraan mee. 


Scroll to top