Teleurstellende openingsdag voor de Dart Kings op World Grand Prix

Op de eerste dag van de World Grand Prix in Leicester zijn Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Danny Noppert maandagavond er niet in geslaagd om voorbij de eerste ronde te komen.

Van Duijvenbode werd in de openingswedstrijd van het toernooi, waarbij de legs ook met een dubbel gestart moet worden, uitgeschakeld door Brendan Dolan. De Westlander begon nog sterk aan het duel door met een gemiddelde van ruim 102 de eerste set te pakken, maar had daarna grote moeite om de openingsdubbel te vinden. Van Duijvenbode wist in het vervolg nog maar ÊÊn leg te pakken en verloor met 2-1 in sets van de Noord-Ier.

Ook Van Barneveld kende een off-day op de World Grand Prix. De Hagenaar kwam nog wel 2-0 voor in de eerste set, maar verloor die met 3-2. Even wist de vijfvoudig wereldkampioen zich op te richten in de tweede set, nadat Schindler twee matchdarts had gemist. Het werd daarna 1-1 in sets, maar in de derde set kwam Van Barneveld er niet meer aan te pas.

Noppert had met Gerwyn Price ÊÊn van de topfavorieten voor de eindzege getroffen. In de eerste set lagen er zeker kansen voor 'The Freeze', maar door een 101 finish van Price verschoof het momentum. Die stond 'The Iceman' niet meer af, waardoor de Welshman met 2-0 in sets zegevierde.

Op dinsdagavond komt de laatste Dart King in actie op de World Grand Prix. Dan neemt Michael van Gerwen het op tegen Josh Rock in de eerste ronde.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top