Team TOTO Dart Kings officieel gepresenteerd

Ruim een maand na de lancering van het team TOTO Dart Kings, was afgelopen donderdag de officiële teampresentatie van het team op het hoofdkwartier van de Nederlandse Loterij in Rijswijk. 

Team TOTO Dart Kings officieel gepresenteerd

Het team - bestaande uit topdarters Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld - stelde zich hierbij voor aan de landelijke pers. 

De presentatie begon met een introductie van Joost Zuure namens TOTO, die vertelde over het belang van sport en doelstellingen van TOTO. Daarna werd teameigenaar Chris Woerts naar voren gehaald voor een toelichting op het initiatief van TOTO Dart Kings.

Daarna gaf Lendel Faria van Darts Orakel een presentatie aan de aanwezigen. Hij gaf een introductie over het belangrijk van het gebruik van data in de sport en vertelde hierbij hoe de darters van TOTO Dart Kings hier beter van kunnen worden.

Vervolgens haalde spreker Koert Westerman de Dart Kings één voor één naar voren voor een kort praatje, waarna de spelers de tijd namen om vragen van de pers te beantwoorden. 

Van Duijvenbode vertelde hierbij dat met het team vooral op het vlak van begeleiding nog veel valt te verbeteren. ''Bijvoorbeeld een voetbalclub heeft allerlei specialisten in dienst. Denk aan fysiotherapeuten, trainers en experts op het gebied van mental coaching. Als wij als darters van die diensten gebruik willen maken, moeten wij zo iemand voor een uur inhuren."

''In dat soort gevallen denk ik wel dat een team ons verder kan helpen. Als ik problemen heb, moet ik zelf uitvinden hoe ik dat ga oplossen. We hebben allemaal een netwerk, maar we hebben niet allemaal hetzelfde netwerk. Wie weet wordt het nu makkelijker om een beroep op elkaar te doen.''

Drievoudig wereldkampioen staat open voor trainingssessies met zijn teamgenoten, al beseft hij dat dit qua planning een lastige opgave wordt. ''Want we hebben natuurlijk ook te maken met allemaal verschillende agenda's. In augustus ben ik bijvoorbeeld als enige van ons vijf bijna de hele maand in Australië om toernooien te spelen. Het is moeilijk om elkaars agenda daarop aan te passen."

Ook Van der Voort ziet voldoende mogelijkheden om elkaar beter te maken, ondanks het feit dat darten een individuele sport is. ''Ik kwam er op vrij jonge leeftijd al achter dat ik niet geschikt was voor teamsport, maar je wordt wat ouder en dan ook wat meer sociaal. Vroeger vond ik het prima als ik m’n eigen single had gewonnen bijvoorbeeld. Het ging alleen om mezelf. Maar elkaar helpen in een individuele sport, is iets anders dan in een team samenspelen. Darten is als je verloren hebt vaak heel alleen. Ik krijg ook andere inzichten door bijvoorbeeld te zien hoe Dirk het allemaal doet. Ik denk dat je elkaar daarin enorm kan helpen.''


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top