Sterke start voor Van Gerwen op het WK Darts

Michael van Gerwen heeft zich dinsdagavond met een comfortabele overwinning geplaatst voor de laatste 32 op het WK Darts. In de tweede ronde rekende 'Mighty Mike' af met Keane Barry door met 3-0 in sets te winnen.

Het was een zeer solide optreden van de drievoudig wereldkampioen, die een gemiddelde van 98 en een finishpercentage van 60 procent wist te noteren. Het was bovendien een lekker wedstrijdje voor de Vlijmenaar om in het toernooi te groeien. Tegenstander Barry had een lekker gooitempo en wist scorend in de buurt van Van Gerwen te blijven.

Op de dubbels was Van Gerwen echter een stuk scherper dan zijn Ierse tegenstander. Barry miste flink wat dubbels in de eerste set, terwijl Van Gerwen wel snel de dubbels kon raken. De eerste set was met 3-1 een prooi voor de 34-jarige Nederlander.

Van Gerwen zag Barry daarna een 12-darter gooien om de tweede set te openen, maar 'MvG' vloog eroverheen met een 167 finish en een 78 check-out. Uiteindelijk ging ook deze set met 3-1 naar Van Gerwen.

De derde set set eindigde zelfs in een 3-0 score voor de nummer twee van de wereld. Van Gerwen begon de derde set met een 14-darter, en gooide daar een 112 finish en een 16-darter achteraan.

De volgende wedstrijd van Van Gerwen staat pas na de kerstdagen op het programma. Hij neemt het dan op tegen Kim Huybrechts, Richard Veenstra of Ben Robb.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top