Statistieken bewijzen: Van Duijvenbode is beste 180-hitter ter wereld

Dirk van Duijvenbode wordt gezien als één van de beste 180-hitters van het PDC-circuit. Volgens Darts Orakel is 'Aubergenius' zelfs de beste 180-gooier van allemaal.

Dat Van Duijvenbode niet de meeste 180'ers achter zijn naam heeft staan, komt omdat hij niet alle toernooien speelt. Zo is de Westlander afwezig bij de meeste World Series-toernooien, en deed hij ook niet mee aan de Premier League Darts.

Maar als je zijn aantal 180'ers in de afgelopen twaalf maanden, namelijk 523 stuks, omzet in verhouding met gespeelde legs, dan komt er niemand in de buurt van de cijfers van de voormalig World Grand Prix-finalist.

Uit de statistieken blijkt dat Van Duijvenbode een 180'er per 0.378 legs gegooid. Dat komt neer op 378 maximale scores per 1000 legs. 

De nummer twee op de lijst volgt op gepaste achterstand. Dat is Michael Smith, met een maximale score per 0.343 legs, oftewel in duizend legs werpt Smith 343 180'ers. 


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top