Overtuigende start voor Van Gerwen op Grand Slam of Darts; Van Duijvenbode komt net tekort tegen Anderson

Michael van Gerwen heeft de krachtmeting met Fallon Sherrock op de Grand Slam of Darts met verve doorstaan. Teamgenoot Dirk van Duijvenbode was dichtbij een overwinning op Gary Anderson maar moest zich toch gewonnen geven.

Van Duijvenbode was nog steeds niet hersteld van zijn schouderblessure en speelde met een brace tegen 'The Flying Scotsman'. De Westlander speelde een stuk beter dan tijdens het EK Darts afgelopen maand en kwam zelfs op een 4-2 voorsprong. 

Hij werd echter terug gebroken via een 12-darter van Anderson, die daarna 74 uitgooide om 4-4 te maken. Van Duijvenbode mocht de laatste leg beginnen, maar kwam uiteindelijk één beurt tekort. Met een fraaie 76 finish trok Anderson de overwinning met 5-4 naar zich toe.

Van Gerwen speelde een sterke wedstrijd tegen Fallon Sherrock. De 34-jarige Brabander kwam tot een gemiddelde van 101 en noteerde een finishpercentage van 71 procent. 

'Mighty Mike' wierp 78 uit om met 2-0 aan de leiding te gaan en via een 13-darter en een 12-darter snelde Van Gerwen vervolgens naar een 4-1 voorsprong. Hij had nog maar één leg nodig voor de overwinning en die leg kwam al in de zesde leg. Met een 18-darter in de zesde leg zette Van Gerwen een 5-1 eindstand op het scorebord.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top