Overtuigende start voor Van Gerwen op Grand Slam of Darts; Van Duijvenbode komt net tekort tegen Anderson

Michael van Gerwen heeft de krachtmeting met Fallon Sherrock op de Grand Slam of Darts met verve doorstaan. Teamgenoot Dirk van Duijvenbode was dichtbij een overwinning op Gary Anderson maar moest zich toch gewonnen geven.

Van Duijvenbode was nog steeds niet hersteld van zijn schouderblessure en speelde met een brace tegen 'The Flying Scotsman'. De Westlander speelde een stuk beter dan tijdens het EK Darts afgelopen maand en kwam zelfs op een 4-2 voorsprong. 

Hij werd echter terug gebroken via een 12-darter van Anderson, die daarna 74 uitgooide om 4-4 te maken. Van Duijvenbode mocht de laatste leg beginnen, maar kwam uiteindelijk één beurt tekort. Met een fraaie 76 finish trok Anderson de overwinning met 5-4 naar zich toe.

Van Gerwen speelde een sterke wedstrijd tegen Fallon Sherrock. De 34-jarige Brabander kwam tot een gemiddelde van 101 en noteerde een finishpercentage van 71 procent. 

'Mighty Mike' wierp 78 uit om met 2-0 aan de leiding te gaan en via een 13-darter en een 12-darter snelde Van Gerwen vervolgens naar een 4-1 voorsprong. Hij had nog maar één leg nodig voor de overwinning en die leg kwam al in de zesde leg. Met een 18-darter in de zesde leg zette Van Gerwen een 5-1 eindstand op het scorebord.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top