Ontketende Van Duijvenbode verovert derde PDC-titel

Dirk van Duijvenbode heeft vrijdag voor de derde keer in zijn carrière een PDC-rankingtitel gewonnen. De Westlander won in de finale van Players Championship 18 met 8-0 van Gabriel Clemens. 

Het toernooi begon voor Van Duijvenbode met een 6-1 zege op Connor Scutt. Daarna kregen Ritchie Edhouse en Chris Dobey allebei de kans om de 30-jarige Westlander uit te schakelen, maar wisten hun matchdarts niet te benutten. Van Duijvenbode won beide duels met 6-5, en denderde vervolgens door met overwinningen op Peter Wright (6-4), Luke Humphries (6-2) en Adrian Lewis (7-4)

'Aubergenius' kende vervolgens een uitstekende start aan de finale. Met een 11-darter en een 73 finish had Van Duijvenbode direct een break voorsprong te pakken en hij breidde zijn voorsprong uit naar 4-0 met twee 14-darters. Van Duijvenbode zag Clemens daarna wat dubbels missen om op het scorebord te komen. De Nederlander faalde zelf niet met het finishen en zette een 8-0 eindstand neer.

Raymond van Barneveld en Danny Noppert werden eerder op de dag in de tweede ronde uitgeschakeld. Van Barneveld begon het toernooi met een 6-5 overwinning op Michael Smith, maar verloor daarna met 6-3 van Andy Boulton. Noppert ging na zijn 6-4 zege op Boris Krcmar met 6-3 onderuit tegen Mickey Mansell.

Voor Vincent van der Voort zat het toernooi er na de eerste ronde al op. De Noord-Hollander moest met 6-5 zijn meerdere erkennen in Berry van Peer. Michael van Gerwen komt deze week niet in actie en richt zich op de World Matchplay later deze maand. 


Van Barneveld zeker van deelname aan World Grand Prix

22 September 2023

Raymond van Barneveld heeft zich als vierde speler van de #TOTODartKings geplaatst voor de World Grand Prix. Ook Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert doen mee aan dit toernooi van 2 tot en met 10 oktober.

Scroll to top