Ontketende Van Duijvenbode verovert derde PDC-titel

Dirk van Duijvenbode heeft vrijdag voor de derde keer in zijn carrière een PDC-rankingtitel gewonnen. De Westlander won in de finale van Players Championship 18 met 8-0 van Gabriel Clemens. 

Het toernooi begon voor Van Duijvenbode met een 6-1 zege op Connor Scutt. Daarna kregen Ritchie Edhouse en Chris Dobey allebei de kans om de 30-jarige Westlander uit te schakelen, maar wisten hun matchdarts niet te benutten. Van Duijvenbode won beide duels met 6-5, en denderde vervolgens door met overwinningen op Peter Wright (6-4), Luke Humphries (6-2) en Adrian Lewis (7-4)

'Aubergenius' kende vervolgens een uitstekende start aan de finale. Met een 11-darter en een 73 finish had Van Duijvenbode direct een break voorsprong te pakken en hij breidde zijn voorsprong uit naar 4-0 met twee 14-darters. Van Duijvenbode zag Clemens daarna wat dubbels missen om op het scorebord te komen. De Nederlander faalde zelf niet met het finishen en zette een 8-0 eindstand neer.

Raymond van Barneveld en Danny Noppert werden eerder op de dag in de tweede ronde uitgeschakeld. Van Barneveld begon het toernooi met een 6-5 overwinning op Michael Smith, maar verloor daarna met 6-3 van Andy Boulton. Noppert ging na zijn 6-4 zege op Boris Krcmar met 6-3 onderuit tegen Mickey Mansell.

Voor Vincent van der Voort zat het toernooi er na de eerste ronde al op. De Noord-Hollander moest met 6-5 zijn meerdere erkennen in Berry van Peer. Michael van Gerwen komt deze week niet in actie en richt zich op de World Matchplay later deze maand. 


Scroll to top