Noppert wint clash met Van Duijvenbode op World Matchplay

Danny Noppert heeft zich in navolging van teamgenoot Michael van Gerwen geplaatst voor de halve finales op de World Matchplay. Bij de laatste acht zegevierde 'The Freeze' tegen Dirk van Duijvenbode met 16-11.

Noppert nam in de beginfase van de wedstrijd optimaal profijt van missers van Van Duijvenbode op de dubbels, en ging daardoor met een 4-1 voorsprong de onderbreking in. Van Duijvenbode kwam daarna iets beter in de wedstrijd en bracht de achterstand terug tot 6-4. 'Aubergenius' vloog er daarna overheen in de derde sessie. Die pakte hij met 4-1, waardoor de voormalig World Grand Prix-finalist na vijftien legs voor het eerst aan de leiding ging.

Maar het duel kantelde daarna snel weer in de richting van Noppert. De darter uit Joure brak zijn landgenoot meteen en gooide vervolgens een 150 finish en een 13-darter voor een 10-8 voorsprong. Noppert liep daarna verder uit naar een 15-11 voorsprong. Van Duijvenbode leek nog aan te sluiten tot 15-12, maar Noppert gooide de partij echter in het slot met een schitterende 121 finish op de bullseye.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top