Noppert weet waarom hij doorgaans goed presteert in Nederland: 'Fijn dat ik 's avonds in eigen bed kan slapen'

Danny Noppert trekt vrijdag met goede moed richting Amsterdam, waar in de AFAS Live de World Series of Darts Finals op het programma staat.

Noppert weet waarom hij doorgaans goed presteert in Nederland: 'Fijn dat ik 's avonds in eigen bed kan slapen'

De Fries kan immers doorgaans teren op prima resultaten bij toernooien in eigen land. Zo stond Noppert in 2019 al in de finale van de World Series of Darts Finals, toen het toernooi eveneens in de AFAS Live werd afgewerkt.

Dit jaar bereikte 'The Freeze' de eindstrijd van de Dutch Darts Championship in Zwolle, terwijl hij een halvefinaleplaats noteerde bij de Dutch Darts Masters in de Ziggo Dome.

''Spelen voor eigen publiek geeft natuurlijk wel altijd extra motivatie. De laatste keren heb ik goede resultaten gehaald bij toernooien die in Nederland werden gespeeld'', beaamt Noppert.

De 31-jarige darter uit Joure heeft wel een idee waarom hij vaak goed presteert op Nederlandse bodem. ''Ik vind het wel fijn dat ik niet in een hotel hoef te overnachten en 's avonds gewoon in mijn eigen bed kan slapen. In hotels slaap ik niet altijd op m'n best en thuis wel. Ik denk dat iedereen dat wel heeft.''

''Ik denk dat dat wel de hoofdreden is dat ik het vaak goed doe (in eigen land, red.). Dat ik gewoon thuis op mijn eigen gemakje wakker wordt, vervolgens m'n eigen ontbijtje eet en zelf kan voorbereiden op mijn wedstrijd om te knallen.''

Noppert neemt het vrijdagavond in de eerste ronde op tegen Simon Whitlock. De regerend UK Open-kampioen is hard aan het werk om zich goed klaar te maken op die wedstrijd.

''Ik ben veel aan het trainen, want ik ben net terug van vakantie. Die vakantiemodus moet er nog even uit. Bij de vorige Euro Tour-toernooien (begin september, red.) ging ik er tweemaal in mijn eerste wedstrijd uit en dat is natuurlijk ook niet fijn. Dat was dan net na de vakantie, dus daar maak ik mij ook geen zorgen om. Nu heb ik genoeg tijd gehad om mij voor te bereiden.''


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top