Noppert volgt voorbeeld Van Duijvenbode en wint Players Championship 19

Een etmaal na de dagzege van Dirk van Duijvenbode in Barnsley, heeft ook Danny Noppert een PDC-titel gewonnen. 'The Freeze' veroverde de titel van Players Championship 19.

Het betekende voor Noppert de derde PDC-titel uit zijn carrière. Eerder won de Fries in 2020 al een Players Championship-titel, terwijl hij in maart 2022 verrassend de UK Open-titel pakte.

Noppert was zaterdag haast onaantastbaar. Hij won al zijn wedstrijden met minimaal twee legs verschil, en vaak nog een stuk ruimer. Noppert versloeg Gordon Mathers (6-0), Luke Woodhouse (6-4), James Wade (6-3), Matt Campbell (6-3), Rowby-John Rodriguez (6-1) en Luke Humphries (7-3) om zich te plaatsen voor de eindstrijd.

In de finale trof de Nederlander de 51-jarige Andrew Gilding, die al een aantal weken uitstekende vorm laat zien en onlangs ook al een Pro Tour-finale haalde. Maar ook nu bleef 'Goldfinger' met lege handen achter, al had de Engelsman in de finale wel een 6-3 voorsprong.

Gilding viel echter stil en zag Noppert dankzij een 84 finish en 13-darter terugkomen tot 6-6. Noppert brak zijn opponent daarna via een 12-darter voor een 7-6 voorsprong en maakte het daarna meteen af met een keurige 15-darter.


Van Gerwen heeft paar dagen vrijaf na Premier League-titel

26 May 2023

Michael van Gerwen vertrekt zaterdag naar New York, waar volgende week de US Darts Masters plaatsvindt. Mighty Mike weet nog niet hoe hij zijn vrije dagen gaat besteden, zo vertelde hij tegen de Nederlandse pers in de O2 Arena.

Scroll to top