Noppert volgt voorbeeld Van Duijvenbode en wint Players Championship 19

Een etmaal na de dagzege van Dirk van Duijvenbode in Barnsley, heeft ook Danny Noppert een PDC-titel gewonnen. 'The Freeze' veroverde de titel van Players Championship 19.

Het betekende voor Noppert de derde PDC-titel uit zijn carrière. Eerder won de Fries in 2020 al een Players Championship-titel, terwijl hij in maart 2022 verrassend de UK Open-titel pakte.

Noppert was zaterdag haast onaantastbaar. Hij won al zijn wedstrijden met minimaal twee legs verschil, en vaak nog een stuk ruimer. Noppert versloeg Gordon Mathers (6-0), Luke Woodhouse (6-4), James Wade (6-3), Matt Campbell (6-3), Rowby-John Rodriguez (6-1) en Luke Humphries (7-3) om zich te plaatsen voor de eindstrijd.

In de finale trof de Nederlander de 51-jarige Andrew Gilding, die al een aantal weken uitstekende vorm laat zien en onlangs ook al een Pro Tour-finale haalde. Maar ook nu bleef 'Goldfinger' met lege handen achter, al had de Engelsman in de finale wel een 6-3 voorsprong.

Gilding viel echter stil en zag Noppert dankzij een 84 finish en 13-darter terugkomen tot 6-6. Noppert brak zijn opponent daarna via een 12-darter voor een 7-6 voorsprong en maakte het daarna meteen af met een keurige 15-darter.


Scroll to top