Noppert volgt voorbeeld Van Duijvenbode en wint Players Championship 19

Een etmaal na de dagzege van Dirk van Duijvenbode in Barnsley, heeft ook Danny Noppert een PDC-titel gewonnen. 'The Freeze' veroverde de titel van Players Championship 19.

Het betekende voor Noppert de derde PDC-titel uit zijn carrière. Eerder won de Fries in 2020 al een Players Championship-titel, terwijl hij in maart 2022 verrassend de UK Open-titel pakte.

Noppert was zaterdag haast onaantastbaar. Hij won al zijn wedstrijden met minimaal twee legs verschil, en vaak nog een stuk ruimer. Noppert versloeg Gordon Mathers (6-0), Luke Woodhouse (6-4), James Wade (6-3), Matt Campbell (6-3), Rowby-John Rodriguez (6-1) en Luke Humphries (7-3) om zich te plaatsen voor de eindstrijd.

In de finale trof de Nederlander de 51-jarige Andrew Gilding, die al een aantal weken uitstekende vorm laat zien en onlangs ook al een Pro Tour-finale haalde. Maar ook nu bleef 'Goldfinger' met lege handen achter, al had de Engelsman in de finale wel een 6-3 voorsprong.

Gilding viel echter stil en zag Noppert dankzij een 84 finish en 13-darter terugkomen tot 6-6. Noppert brak zijn opponent daarna via een 12-darter voor een 7-6 voorsprong en maakte het daarna meteen af met een keurige 15-darter.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top