Noppert stuit op weergaloze Wright in kwartfinale European Darts Grand Prix

Danny Noppert heeft met een kwartfinaleplaats genoegen moeten nemen op de European Darts Grand Prix. 'The Freeze' moest bij de laatste acht het hoofd buigen voor Peter Wright.

De Schot speelde een fantastische partij tegen Noppert, die eerder wel Karel Sedlacek, Michael Smith en Nathan Rafferty had verslagen in Stuttgart. Tegen Wright wierp de Fries een prima gemiddelde van 104, maar 'Snakebite' zette daar een gemiddelde van 111 tegenover.

De nummer één van de wereld pakte al snel een 5-0 voorsprong na onder meer een 12-darter én een 10-darter. Noppert redde in de zesde leg de eer met een 14-darter, alvorens Wright de partij besloot met een 14-darter. 

Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode werden zaterdag in de tweede ronde uitgeschakeld. Zij verloren van respectievelijk Martin Lukeman (6-1) en Nathan Rafferty (6-3).


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top