Noppert stuit op weergaloze Wright in kwartfinale European Darts Grand Prix

Danny Noppert heeft met een kwartfinaleplaats genoegen moeten nemen op de European Darts Grand Prix. 'The Freeze' moest bij de laatste acht het hoofd buigen voor Peter Wright.

De Schot speelde een fantastische partij tegen Noppert, die eerder wel Karel Sedlacek, Michael Smith en Nathan Rafferty had verslagen in Stuttgart. Tegen Wright wierp de Fries een prima gemiddelde van 104, maar 'Snakebite' zette daar een gemiddelde van 111 tegenover.

De nummer één van de wereld pakte al snel een 5-0 voorsprong na onder meer een 12-darter én een 10-darter. Noppert redde in de zesde leg de eer met een 14-darter, alvorens Wright de partij besloot met een 14-darter. 

Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode werden zaterdag in de tweede ronde uitgeschakeld. Zij verloren van respectievelijk Martin Lukeman (6-1) en Nathan Rafferty (6-3).


Van Gerwen slaat toe tijdens Players Championship 7

19 March 2023

Opnieuw succes voor onze Dart Kings op het Players Championship-circuit. Tijdens het zevende toernooi van het seizoen wist Michael van Gerwen de titel te pakken. Eerder pakten Dirk van Duijvenbode (tweemaal) en Danny Noppert (eenmaal) al een Players Championship-titel.

Scroll to top