Noppert start met moeizame zege aan Grand Slam of Darts; Van Veen verspeelt ruime voorsprong

Danny Noppert is met een overwinning begonnen aan de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. Voor Gian van Veen draaide zijn debuut uit op een drama. Hij gaf een ruime voorsprong uit handen in zijn eerste groepswedstrijd.

Van Veen was de eerste Dart King die het podium mocht betreden in de Aldersley Leisure Village. De darter uit Poederoijen dankte plaatsing voor dit evenement aan het winnen van de Development Tour-ranking in 2023.

De kroonprins van het Nederlandse dartsgilde profiteerde in de beginfase van zijn partij optimaal van een zwak startende Ryan Searle en nam een 4-0 voorsprong en had toen nog maar ÊÊn leg nodig voor de overwinning.

De kans op de zege kreeg Van Veen al in de vijfde leg, maar hij miste toen drie matchdarts. Het bleek de start van de ommekeer te zijn, want Searle kwam daarna razendsnel terug tot 4-4.

Van Veen had echter wel het voordeel dat hij de laatste leg mocht beginnen. En dankzij een knappe 171-score stond hij na vier beurten op 36. De dubbel 18 werd echter driemaal gemist, waarna Searle met een 64 finish alsnog de overwinning naar zich toetrok.

Noppert begon juist niet goed aan zijn partij tegen Haruki Muramatsu, op voorhand de zwakste speler van zijn poule. Hij kwam 1-2 achter tegen de winnaar van de PDC Asian Championship.

Daarna kwam de darter uit Joure er beter in. Via een 161 finish werd het 2-2, alvorens Noppert met een 86 finish op 3-2 wist te komen. De Fries miste daarna drie kansen op 4-2, maar kwam daarna wel met moeite op 4-3. 'The Freeze' besliste het duel daarna met een 16-darter, waardoor Noppert zijn eerste punten binnen heeft op deze Grand Slam of Darts.

Op zaterdagavond maken Dirk van Duijvenbode en Michael van Gerwen hun opwachting. Van Duijvenbode begint zijn toernooi tegen Gary Anderson, terwijl Van Gerwen het opneemt tegen Fallon Sherrock.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top