Noppert pakt titel tijdens Players Championship 22

Danny Noppert heeft zich tot beste speler gekroond tijdens het 22ste Players Championship-toernooi van het seizoen. Na een Nederlandse finale veroverde de darter uit Joure voor de vijfde keer in zijn carrière een PDC-rankingtitel.

Noppert kende een voortreffelijke start van het toernooi met een 6-0 overwinning op Alan Soutar. Daarna moest 'The Freeze' een aantal keren diep gaan om een ronde verder te komen.

Zijn daaropvolgende duels tegen Lee Evans (6-4), Chris Dobey (6-4), Steve Lennon (6-5) en James Wade (6-4) werden nipt gewonnen om door te stoten tot de halve finales van het vloertoernooi in Barnsley.

In de halve eindstrijd stond Noppert tegenover regerend wereldkampioen Michael Smith, maar de nummer één van de wereld werd met 7-1 vakkundig opzij geschoven. Vervolgens wachtte in de finale een onderonsje met Christian Kist.

Noppert wist in het begin van de finale 4-2 voor te komen, maar moest toen vier legs op rij afstaan aan Kist. Een 16-darter in de twaalfde leg zorgde voor de rebreak, waarna Noppert met een 14-darter op 7-6 wist te komen. In de veertiende leg werden er nog diverse matchdarts gemist, waardoor Kist een beslissende leg afdwong. Met een 11-darter in de laatste leg was het daarna alsnog raak voor Noppert, die eerder dit seizoen ook al een Players Championship-toernooi had gewonnen.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top