Noppert maakt indruk met sterke start op EK Darts, Van Barneveld niet voorbij eerste ronde

Danny Noppert heeft zich donderdagavond moeiteloos geplaatst voor de laatste zestien op het EK Darts in Dortmund. Daarentegen wist teamgenoot Raymond van Barneveld helaas niet voorbij de eerste ronde te komen.

Noppert speelde in zijn eerste ronde tegen Andrew Gilding één van zijn beste wedstrijden ooit op televisie. Vooral de finishes liepen uitstekend bij 'The Freeze', die een finishpercentage van 75 procent noteerde.

Dankzij een 138 finish, 12-darter en een 11-darter snelde Noppert richting een 4-0 voorsprong met een gemiddelde van ruim boven de 110. Dat hoge niveau hield de darter uit Joure niet vol, maar met een 6-0 overwinning en een gemiddelde van 106 kon Noppert terugkijken op een geslaagde start in Dortmund. Op zaterdag speelt hij in de tweede ronde tegen oud-wereldkampioen Rob Cross.

Van Barneveld speelde voor het eerst sinds 2015 weer eens op het EK Darts, maar zijn deelname bleef beperkt tot slechts één optreden. De 56-jarige Hagenaar kon het niet bolwerken tegen Michael Smith en verloor met 6-1 van de regerend wereldkampioen.

Op vrijdagavond verschijnen er drie Dart Kings aan de oche tijdens het EK Darts. Gian van Veen maakt zijn debuut op dit toernooi tegen Damon Heta. Dirk van Duijvenbode staat tegenover James Wade, terwijl Michael van Gerwen de degens gaat kruisen met Madars Razma. 


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top