Noppert grijpt net naast Euro Tour-titel in Zwolle

Danny Noppert was zondagavond in Zwolle dichtbij zijn eerste Euro Tour-titel, maar heeft de eindzege op de Dutch Darts Championship aan Michael Smith moeten laten.

Noppert kende een sterke zegereeks op weg naar de finale. Hij rekende af met Arjan Konterman (6-0), Martin Schindler (6-5), wereldkampioen Peter Wright (6-5), Boris Krcmar (6-5) en Callan Rydz (7-2).

In de finale trok Smith na een beslissende leg aan het langste eind. Nadat 'Bullyboy' de Nederlander in de zesde leg wist te breaken, volgden liefst acht breaks op rij. Noppert stopte die reeks in de veertiende leg door via dubbel 2 de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Smith mocht de laatste leg beginnen en de Engelsman benutte dat voordeel met een 15-darter voor de toernooiwinst in Zwolle.

Door het bereiken van de finale op de Dutch Darts Championship is Noppert wel opgeschoven naar de elfde positie op de wereldranglijst, zijn hoogste notering ooit bij de PDC.


Van Gerwen heeft paar dagen vrijaf na Premier League-titel

26 May 2023

Michael van Gerwen vertrekt zaterdag naar New York, waar volgende week de US Darts Masters plaatsvindt. Mighty Mike weet nog niet hoe hij zijn vrije dagen gaat besteden, zo vertelde hij tegen de Nederlandse pers in de O2 Arena.

Scroll to top