Noppert en Van Duijvenbode tegen Brazilië op World Cup of Darts

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode nemen het op tegen Brazilië in de eerste ronde van de World Cup of Darts, zo heeft de loting voor het landentoernooi uitgewezen. Het Braziliaanse team bestaat uit Diogo Portela en diens landgenoot Artur Valle.

Noppert en Van Duijvenbode tegen Brazilië op World Cup of Darts

Noppert en Van Duijvenbode vormen voor het eerst samen het Nederlandse team op de World Cup of Darts. Normaal gesproken had Michael van Gerwen moeten aantreden met Noppert, maar Van Gerwen ondergaat op dinsdag 14 juni een operatie aan zijn arm, waardoor hij zich moest afmelden.

Echter hebben Noppert en Van Duijvenbode beiden al ervaring opgedaan op de World Cup of Darts. Noppert speelde in 2020 samen met Van Gerwen en verloor toen in de kwartfinales van Duitsland. Vorig jaar mocht Van Duijvenbode het proberen met Mighty Mike, maar opnieuw bleek de laatste acht het eindstation. De uiteindelijke winnaar Schotland was na een beslissende koppelpartij te sterk voor het Nederlandse duo. 

De World Cup of Darts staat van 16 tot en met 19 juni op het programma in Frankfurt. In de eerste ronde werd er enkel een koppelpartij gespeeld. Vanaf de tweede ronde wordt er gestart met twee singles. Wanneer de stand in evenwicht is, wordt er nog een beslissende dubbel afgewerkt.

De finale gaat om drie gewonnen wedstrijden, waardoor er in de finale minimaal twee singles en een dubbel gespeeld worden. Eventueel kunnen daar nog één of twee singles aan toegevoegd worden.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top