Noppert en Van Duijvenbode onderuit tegen België op World Cup of Darts

Het optreden van Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode op de World Cup of Darts is dit jaar beperkt gebleven tot slechts één wedstrijd. Het Nederlandse duo verloor in de tweede ronde met 8-7 van België.

De twee Nederlanders hoefden zaterdag pas voor het eerst in actie te komen op de World Cup of Darts, dat op donderdag al begonnen. Vanwege hun status als derde geplaatste land, mochten Noppert en Van Duijvenbode de poulefase overslaan. Dat gold niet voor de Belgen Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts, die al twee opwarmwedstrijden hadden.

Toch begonnen de Nederlanders goed aan de wedstrijd. Via een 65 check-out, 13-darter en een 15-darter pakten Noppert en Van Duijvenbode een 3-2 voorsprong. Ze kregen daarna één kans op een break voorsprong, maar die werd niet benut.

België plaatste daarna wel twee breaks. Nederland pakte er één terug, maar keek desondanks tegen een 7-5 achterstand aan. Noppert en Van Duijvenbode vochten zich echter terug tot 7-7, maar moesten in de beslissende leg alsnog het hoofd buigen voor het Belgische duo.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top