Noppert en Van Duijvenbode donderdagavond van start op World Cup of Darts

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode beginnen donderdagavond aan hun eerste wedstrijd op de World Cup of Darts. Voor het eerst spelen zij samen op het prestigieuze landentoernooi. 

Noppert en Van Duijvenbode donderdagavond van start op World Cup of Darts

Beide spelers kwamen in het verleden al eerder in actie op de World Cup of Darts. Noppert speelde in 2020 aan de zijde van Michael van Gerwen en verloor toen in de kwartfinale van Duitsland. Een jaar later strandde Van Gerwen samen met Van Duijvenbode bij de laatste acht tegen Schotland.

Van Gerwen, de hoogst geklasseerde Nederlander op de wereldranglijst, onderging afgelopen dinsdag echter een operatie aan zijn arm waardoor hij zich moest afmelden voor dit toernooi. 

Noppert en Van Duijvenbode spelen in de eerste ronde tegen Diogo Portela en Artur Valle uit Brazilië. Opvallend detail is dat Noppert in 2020 ook in de eerste ronde tegen Brazilië speelde. Toen werd het 5-1 voor Nederland.

Nederland kan dit jaar een nieuwe poging doen om recordwinnaar te worden op de World Cup of Darts. Viermaal wist een Nederlands team het toernooi te winnen. Engeland staat eveneens op vier titels, terwijl ook Schotland (tweemaal) en Wales (één keer) het toernooi op hun naam hebben geschreven. 


Van Gerwen heeft paar dagen vrijaf na Premier League-titel

26 May 2023

Michael van Gerwen vertrekt zaterdag naar New York, waar volgende week de US Darts Masters plaatsvindt. Mighty Mike weet nog niet hoe hij zijn vrije dagen gaat besteden, zo vertelde hij tegen de Nederlandse pers in de O2 Arena.

Scroll to top