Noppert en Van Duijvenbode donderdagavond van start op World Cup of Darts

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode beginnen donderdagavond aan hun eerste wedstrijd op de World Cup of Darts. Voor het eerst spelen zij samen op het prestigieuze landentoernooi. 

Noppert en Van Duijvenbode donderdagavond van start op World Cup of Darts

Beide spelers kwamen in het verleden al eerder in actie op de World Cup of Darts. Noppert speelde in 2020 aan de zijde van Michael van Gerwen en verloor toen in de kwartfinale van Duitsland. Een jaar later strandde Van Gerwen samen met Van Duijvenbode bij de laatste acht tegen Schotland.

Van Gerwen, de hoogst geklasseerde Nederlander op de wereldranglijst, onderging afgelopen dinsdag echter een operatie aan zijn arm waardoor hij zich moest afmelden voor dit toernooi. 

Noppert en Van Duijvenbode spelen in de eerste ronde tegen Diogo Portela en Artur Valle uit Brazilië. Opvallend detail is dat Noppert in 2020 ook in de eerste ronde tegen Brazilië speelde. Toen werd het 5-1 voor Nederland.

Nederland kan dit jaar een nieuwe poging doen om recordwinnaar te worden op de World Cup of Darts. Viermaal wist een Nederlands team het toernooi te winnen. Engeland staat eveneens op vier titels, terwijl ook Schotland (tweemaal) en Wales (één keer) het toernooi op hun naam hebben geschreven. 


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top