Noppert en Van Duijvenbode binden ook Noord-Ierland aan zegekar op World Cup of Darts

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode zijn met een 2-0 overwinning op Noord-Ierland doorgedrongen tot de halve eindstrijd op de World Cup of Darts in Frankfurt.

Na eenvoudige zeges op Brazilie (5-0 in koppels) en Ierland (2-0 na singles), moest het Nederlandse duo er tegen Daryl Gurney en Brendan Dolan een stuk harder voor werken. Toch werd de ontmoeting met Noord-Ierland al in de singles beslist.

Noppert had het lastig met zijn opponent Gurney in de eerste single, maar profiteerde optimaal van drie missers op de dubbels van 'Superchin' in de vijfde leg. Noppert benutte zijn breakkans via dubbel 10 en maakte het daarna in zijn eigen leg af met een 82 check-out.

Van Duijvenbode worstelde vooral met zichzelf in de tweede single tegen Dolan. Scorend was de Westlander oppermachtig, maar hij miste heel veel kansen op de dubbels. Verdeeld over drie legs, liet Van Duijvenbode dertien kansen op de dubbels onbenut, waardoor Dolan tegen de verhouding in op een 3-1 voorsprong kon komen.

Aan de hand van een schitterende 153 finish kwam Van Duijvenbode echter terug tot 3-3. Hij mocht daarna de laatste leg beginnen en maakte geen fout door deze leg met een 15-darter naar zich toe te trekken.

Zondagavond speelt het Nederlandse duo in de halve eindstrijd tegen Gerwyn Price en Jonny Clayton uit Wales.


Van Gerwen slaat toe tijdens Players Championship 7

19 March 2023

Opnieuw succes voor onze Dart Kings op het Players Championship-circuit. Tijdens het zevende toernooi van het seizoen wist Michael van Gerwen de titel te pakken. Eerder pakten Dirk van Duijvenbode (tweemaal) en Danny Noppert (eenmaal) al een Players Championship-titel.

Scroll to top