Noppert en Van Duijvenbode binden ook Noord-Ierland aan zegekar op World Cup of Darts

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode zijn met een 2-0 overwinning op Noord-Ierland doorgedrongen tot de halve eindstrijd op de World Cup of Darts in Frankfurt.

Na eenvoudige zeges op Brazilie (5-0 in koppels) en Ierland (2-0 na singles), moest het Nederlandse duo er tegen Daryl Gurney en Brendan Dolan een stuk harder voor werken. Toch werd de ontmoeting met Noord-Ierland al in de singles beslist.

Noppert had het lastig met zijn opponent Gurney in de eerste single, maar profiteerde optimaal van drie missers op de dubbels van 'Superchin' in de vijfde leg. Noppert benutte zijn breakkans via dubbel 10 en maakte het daarna in zijn eigen leg af met een 82 check-out.

Van Duijvenbode worstelde vooral met zichzelf in de tweede single tegen Dolan. Scorend was de Westlander oppermachtig, maar hij miste heel veel kansen op de dubbels. Verdeeld over drie legs, liet Van Duijvenbode dertien kansen op de dubbels onbenut, waardoor Dolan tegen de verhouding in op een 3-1 voorsprong kon komen.

Aan de hand van een schitterende 153 finish kwam Van Duijvenbode echter terug tot 3-3. Hij mocht daarna de laatste leg beginnen en maakte geen fout door deze leg met een 15-darter naar zich toe te trekken.

Zondagavond speelt het Nederlandse duo in de halve eindstrijd tegen Gerwyn Price en Jonny Clayton uit Wales.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top