Noppert bijna zeker van knock-outfase, Van Veen uitgeschakeld na tweede nederlaag

Danny Noppert heeft zondagmiddag een volgende stap gezet richting het bereiken van de laatste zestien van de Grand Slam of Darts. Daarentegen liep Gian van Veen tegen een tweede nederlaag aan, waardoor hij is uitgespeeld in Wolverhampton.

Noppert nam al snel de touwtjes in handen in zijn tweede partij tegen Andrew Gilding. Via een 14-darter en een 68 finish wist hij een 4-1 voorsprong in te nemen. Gilding kwam daarna nog terug tot 4-3, alvorens 'The Freeze' de partij besliste met een 97 finish.

Na zijn eerdere zege op Haruki Muramatsu (5-3) staat Noppert nu op vier punten in zijn poule. De darter uit Joure speelt dinsdag in zijn afsluitende poulewedstrijd nog tegen Brendan Dolan. Bij het winnen van vier legs is Noppert sowieso door naar de knock-outfase. Indien Muramatsu wint van Gilding, dan heeft Noppert minder legs nodig om de poulefase te overleven. Bij winst op Dolan is de Fries uiteraard gewoon poulewinnaar.

Gian van Veen botste bij zijn tweede optreden op een sterke Nathan Rafferty, die een gemiddelde van 103 noteerde. 'GVV The Giant' kon het niet bolwerken tegen de Noord-Ier, en verloor met 5-2 van Rafferty.

Van Veen had zijn eerste poulewedstrijd met 5-4 verloren van Ryan Searle. Door het verlies van Searle tegen Gerwyn Price kan Van Veen niet meer in de top twee van zijn poule komen. De darter uit Poederoijen kan nog wel derde worden in zijn poule, hetgeen extra prijzengeld oplevert voor de wereldranglijst.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top