Nederland strandt tegen Wales op World Cup of Darts

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode zijn er helaas niet in geslaagd om de finale te bereiken op de World Cup of Darts. Wales bleek in de halve eindstrijd te sterk. 

Het Nederlandse duo wist veel indruk te maken op weg naar de laatste vier met overtuigende zeges op Brazilië (5-0 in koppels), Ierland (2-0 na singles) en Noord-Ierland (2-0 na singles). Tegen Wales vielen de puzzelstukjes echter niet op de juiste plek.

Noppert liet in de eerste leg van zijn single tegen Gerwyn Price de kans liggen om op voorsprong te komen en liep daardoor gelijk achter de feiten aan. Uiteindelijk ging de winst met 4-1 naar de oud-wereldkampioen.

Van Duijvenbode moest winnen om in ieder geval nog een koppelpartij af te dwingen, maar moest daarvoor Jonny Clayton wel een keer zien te breaken. De Nederlander had echter de pech dat hij vooral goed in zijn eigen legs gooide. 'Aubergenius' wierp een 11-darter en 12-darter om de stand op 2-2 te brengen na vier legs. Daarna gooide Clayton twee 16-darters om een einde te maken aan het toernooi van de Nederlanders.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top