Michael van Gerwen pakt weektitel in Premier League Darts in Berlijn

Michael van Gerwen heeft slechts twee weken nodig gehad in de Premier League Darts om zijn eerste weektitel te behalen. 'Mighty Mike' was tijdens de tweede speelronde van de prestigieuze competitie de beste in Berlijn.

Van Gerwen moest er flink voor knokken in de Duitse hoofdstad, want het ging geen moment gemakkelijk. In zijn openingswedstrijd tegen Nathan Aspinall kwam de Vlijmenaar 1-4 achter, maar Van Gerwen won de wedstrijd toch nog met 6-4.

In de halve finale tegen Michael Smith stond het na tien legs 5-5 en mocht Smith aan de laatste leg beginnen. Toch lukte het Van Gerwen om de Engelsman te breaken, waardoor de winst met 6-5 naar de nummer twee van de wereld ging.

Ook de finale tegen Luke Littler ging over de volle elf legs. Nadat Van Gerwen een matchdart op de bullseye had gemist, kreeg Littler twee wedstrijdpijlen maar ook deze kansen werden niet gepakt. Daarna wist Van Gerwen met zijn derde pijl de dubbel 4 te raken voor de weektitel in Berlijn.

Na twee speelrondes staat Van Gerwen nu op een gedeelde tweede plaats in de rangschikking met vijf punten. De beste vier spelers na zestien speelrondes doen mee aan de play-offs in de O2 Arena in Londen.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top