Michael van Gerwen met gemak naar laatste zestien op WK Darts

Michael van Gerwen heeft zich probleemloos bij de laatste zestien geschaard op het WK Darts in Londen. Een bij vlagen weergaloze Van Gerwen zette landgenoot Richard Veenstra met 4-0 in sets opzij.

De Vlijmenaar wist de eerste set met 3-1 te winnen na een 11-darter in de vierde leg. Vervolgens wist Van Gerwen ook twee 11-darters te gooien in de tweede set, die eveneens met 3-1 werd gewonnen.

Pas in de derde set kreeg Van Gerwen een beetje tegenstand van Veenstra, maar 'Mighty Mike' bleef alert en trok de set met 3-2 naar zich toe. De drievoudig wereldkampioen nam daarna al vlot een 2-0 voorsprong in de vierde set, alvorens Van Gerwen de wedstrijd in stijl afsloot met een 130 finish.

Van Gerwen gaat het in de vierde ronde van het WK Darts opnemen tegen Stephen Bunting. Eind november stond Van Gerwen op de Players Championship Finals ook al tegenover 'The Bullet'. Toen wist 'Mighty Mike' na een 6-9 achterstand dankzij een sublieme comeback alsnog met 10-9 te winnen.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top