Michael van Gerwen loopt halvefinaleplaats mis op het WK Darts

Er komt voorlopig nog geen vierde wereldtitel voor Michael van Gerwen. Alle seinen stonden op groen in Alexandra Palace, maar uitgerekend tegen laagvlieger Scott Williams ging het mis voor 'Mighty Mike'.

Het was een bijzonder optreden van Van Gerwen, die in de voorgaande rondes indruk had gemaakt met verpletterende zeges op Keane Barry (3-0), Richard Veenstra (4-0) en Stephen Bunting (4-0). Maar tegen Williams was Van Gerwen geen schim van die speler die zijn tegenstanders wist te verwoesten.

In de eerste set miste Van Gerwen al zijn zeven pijlen op de dubbels. Williams vond de dubbels wel en pakte de openingsset met 3-0. Van Gerwen wist de dubbel wel te vinden in de eerste leg van set twee, al had hij daar wel weer vijf kansen voor nodig. Van Gerwen leek de draad te hebben opgepakt door daarna de tweede set met 3-1 te winnen dankzij twee 11-darters. Vervolgens was ook de derde set een prooi voor de Nederlander.

Williams wist Van Gerwen daarna echter direct te breaken in de eerste leg van de vierde set. Even later kon 'Shaggy' de set met 3-0 binnen halen na een 20-darter in de leg van Van Gerwen. Ook de vijfde set ging met 3-0 naar de Engelsman, die met twee 13-darters en een 14-darter wel uitstekend darts liet zien in die set. Van Gerwen hield zich voorlopig nog in de wedstrijd door de zesde set met 3-0 naar zich toe te trekken na onder andere een 14-darter en een 100 finish.

Een belangrijke zevende set brak aan. Williams pakte de eerste leg met een 64 finish, alvorens Van Gerwen ternauwernood gelijk wist te maken met een 95 check-out. Williams heroverde de voorsprong met een 13-darter en zag vervolgens dat Van Gerwen niet in zes beurten uit was. Williams profiteerde met een 16-darter en kwam op een voorsprong van 4-3 in sets.

Van Gerwen wist met een 21-darter de voorsprong te pakken in een cruciale achtste set, maar keek even later tegen een 1-2 achterstand aan nadat Williams een 13-darter en een 11-darter wist te gooien. Williams maakte de stunt vervolgens compleet door een 14-darter te gooien en daarmee Michael van Gerwen uit het toernooi te zetten.

Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.