Kwartfinaleplaats voor Van Duijvenbode tijdens midweekse Pro Tour-ronde in Wigan

Een kwartfinaleplek voor Dirk van Duijvenbode was het hoogtepunt van onze darters tijdens de twee Players Championship-toernooien in Wigan die op dinsdag en woensdag plaatsvonden.

Van Duijvenbode haalde op woensdag de laatste acht van Players Championship 15 na overwinningen op Vladimir Andersen (6-3), Jack Main (6-3), Keane Barry (6-3) en Robert Owen (6-1). Tegen Owen wierp 'Aubergenius' bovendien een gemiddelde van 108.

De Westlander verloor in de kwartfinales echter met 6-4 van Callan Rydz. Een dag eerder had Van Duijvenbode in de eerste ronde verloren van Radek Szaganski (6-5).

Danny Noppert kwam tijdens beide speeldagen tot de tweede ronde, waarin hij ten onder ging tegen respectievelijk Peter Hudson (6-4) en Mario Vandenbogaerde (6-2).

Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort werden op de eerste speeldag allebei in de eerste ronde uitgeschakeld. Van der Voort won vervolgens tijdens Players Championship 15 in de eerste ronde van Steve Haggerty (6-1), maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Josh Rock (6-3).

'Barney' begon het tweede toernooi met zeges op Shaun Wilkinson (6-1) en Darius Labanauskas (6-4), maar vervolgens bleek Damon Heta bij de laatste 32 met 6-5 te sterk.

Michael van Gerwen ontbrak tijdens de twee Players Championship-toernooien in Wigan en komt donderdagavond weer in actie tijdens de Premier League Darts in Sheffield. Dan zal het TOTO-logo ook voor het eerst te zien zijn op het shirt van één van onze spelers.

Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.