Koninklijke Van Gerwen imponeert in kwartfinales op World Grand Prix

Michael van Gerwen heeft op indrukwekkende wijze de laatste vier gehaald op de World Grand Prix. Dankzij een gemiddelde van 99 werd met 3-1 in sets gewonnen van Chris Dobey in de kwartfinales.

Koninklijke Van Gerwen imponeert in kwartfinales op World Grand Prix

Voor World Grand Prix-begrippen is een gemiddelde van 99 bijzonder hoog, omdat de legs ook met een dubbel begonnen moet worden. In dertien van de achttien legs was Van Gerwen met zijn eerste pijl weg, terwijl hij liefst zes keer een 160-score liet noteren. 

Dobey kon twee sets mee met de Nederlander, maar moest passen toen Van Gerwen er nog een versnelling tegenaan gooide.

Met een 11-darter, 12-darter en een 109 finish ging de derde set met 3-1 naar Van Gerwen. De Brabander brak Dobey daarna in de derde leg van de vierde set en sloot de wedstrijd op fantastische wijze af met een 12-darter.

Zaterdagavond speelt Van Gerwen in de halve finales tegen Peter Wright. De andere halve finale gaat tussen Gerwyn Price en Nathan Aspinall. 


Van Barneveld zeker van deelname aan World Grand Prix

22 September 2023

Raymond van Barneveld heeft zich als vierde speler van de #TOTODartKings geplaatst voor de World Grand Prix. Ook Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert doen mee aan dit toernooi van 2 tot en met 10 oktober.

Scroll to top