Halvefinaleplaats voor Van Veen tijdens Players Championship 27

Gian van Veen heeft zich vrijdag goed laten zien tijdens Players Championship 27 door de halve finales te halen van het vloertoernooi in Barnsley. Mogelijk had er zelfs nog iets meer ingezeten voor de kroonprins van het Nederlandse dartsgilde.

Van Veen won in de eerste twee rondes van landgenoten Chris Landman (6-4) en Berry van Peer (6-1). Daarna boekte de darter uit Poederoijen knappe zeges op wereldtoppers Rob Cross (6-5), Stephen Bunting (6-5) en Ryan Searle (6-5).

Met verder Connor Scutt, Radek Szaganski en Ricardo Pietreczko gloorde er een gouden kans op een eerste PDC-rankingtitel voor Van Veen, maar hij verloor in de halve eindstrijd van Scutt, die op zijn beurt in de finale onderuit ging tegen de relatief onbekende Poolse darter Szaganski.

Raymond van Barneveld wist ook aardig wat ponden voor de ranglijst te sprokkelen door de laatste zestien te halen. Hij rekende af met Joe Murnan (6-1), Adam Smith-Neale (6-5) en het tweede reekshoofd Luke Humphries (6-3). Bij de laatste zestien stond 'Barney' tegenover Ricardo Pietreczko. Van Barneveld toonde veerkracht door terug te komen van 2-5 tot 5-5, maar door twee gemiste matchdarts ging de winst met 6-5 naar de Duitser.

Danny Noppert en Vincent van der Voort kwamen niet verder dan de tweede ronde (laatste 64). Noppert schakelde Dylan Slevin uit, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Niels Zonneveld. Van der Voort startte sterk met een overwinning op Krzysztof Ratajski, maar verloor vervolgens van Alan Soutar.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top