Halvefinaleplaats voor Van Veen bij start van nieuw Pro Tour-seizoen

Gian van Veen heeft een knappe halvefinaleplaats gehaald tijdens het eerste Players Championship-toernooi van het seizoen. Maandag vond in Wigan de eerste van in totaal dertig vloertoernooien plaats. 

Naast Van Veen verschenen ook teamgenoten Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort aan start van Players Championship 1. Michael van Gerwen had zich afgemeld voor dit toernooi.

Van Duijvenbode was de enige die de eerste ronde niet wist te overleven. Hij ging met 6-4 onderuit tegen Nick Kenny. Van der Voort begon het toernooi met een 6-5 overwinning op Jurjen van der Velde, maar verloor daarna met 6-2 van Mike de Decker.

Van Barneveld rekende af met Darren Beveridge (6-3) in de eerste ronde, alvorens 'Barney' met 6-3 het hoofd moest buigen voor Chris Dobey (6-3). Noppert kon zijn 6-2 overwinning op Owen Bates geen goed vervolg geven en moest met 6-5 zijn meerdere erkennen in Nathan Rafferty.

Van Veen kwam de eerste twee schiftingen wel door na zeges op Jeffrey de Graaf (6-1) en Benjamin Drue Reus (6-5). Daarna won de darter uit Poederoijen ook van Ross Smith (6-5), Kim Huybrechts (6-5) en Brendan Dolan (6-5). In de halve eindstrijd was Ryan Searle echter met 7-3 te sterk voor Van Veen.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top