Groepsindeling bekend voor de Dart Kings op de Grand Slam of Darts

De poule-indeling voor de Grand Slam of Darts is bekendgemaakt door de PDC. Namens Team TOTO Dart Kings doen Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Gian van Veen mee aan het evenement in Wolverhampton.

Groepsindeling bekend voor de Dart Kings op de Grand Slam of Darts

Voor Van Gerwen wordt het al zijn zestiende deelname aan de Grand Slam of Darts. Alleen bij zijn eerste drie deelnames overleefde hij de poulefase niet, terwijl Van Gerwen het toernooi in 2015, 2016 en 2017 wist te winnen.

De Vlijmenaar gaat het in zijn poule opnemen tegen Rob Cross, Martijn Kleermaker en Fallon Sherrock. Die laatste wordt zaterdagavond 11 november de eerste tegenstander van Van Gerwen in de groepsfase.

Noppert, als zevende geplaatst op dit toernooi, speelde al vier keer eerder mee op de Grand Slam of Darts. In 2016 en 2022 kwam hij tot de laatste zestien, terwijl in 2017 en 2019 de groepsfase het eindstation was.

De darter uit Joure heeft niet verkeerd geloot voor de komende editie. Noppert neemt het op tegen Andrew Gilding, Brendan Dolan en Haruki Muramatsu. Op zaterdagmiddag speelt Noppert zijn eerste pouleduel tegen Muramatsu.

Van Duijvenbode gaf eerder in 2020 en 2022 acte de prΓ©sence op de Grand Slam of Darts en staat dus voor zijn derde deelname. Bij zijn debuut in 2020 kwam Van Duijvenbode de poule niet door. Dat lukte in 2022 wel, maar toen strandde 'Aubergenius' in de achtste finales.

Bij de loting is Van Duijvenbode in een poule met Luke Humphries, Gary Anderson en Steve Lennon terechtgekomen. Anderson wordt op zaterdagavond de eerste opponent van de darter uit 's-Gravenzande.

Van Veen debuteert op de Grand Slam of Darts. De darter uit Poederoijen dankt zijn plaatsing aan het winnen van de Development Tour-ranking in 2023. 'GVV The Giant' kruist de degens met Gerwyn Price, Ryan Searle en Nathan Rafferty in Groep D. Op zaterdagmiddag staat Van Veen tegenover Searle in zijn eerste wedstrijd op dit toernooi.

Van zaterdag tot en met dinsdag worden alle groepswedstrijden gespeeld. Vervolgens gaan de twee beste spelers van elke poule door naar de knock-outfase. De finale van de Grand Slam of Darts is op zondagavond 19 november.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top