Gian van Veen verliest bij debuut op het WK Darts

Het debuut van Gian van Veen is maandagavond op een flinke teleurstelling uitgelopen. De darter uit Poederoijen kwam tegen Man Lok Leung op een 2-0 voorsprong, maar kon de zege niet over de streep trekken.

Ondanks de 2-0 voorsprong voelde het geen moment comfortabel bij Van Veen, die vooral scorend tekort kwam tegen zijn tegenstander uit Hong Kong. Een blik op de 180-statistieken leerde genoeg; drie 180-scores voor de Nederlander, tegenover liefst elf stuks voor Leung.

Bovendien had Van Veen alle geluk van de wereld dat hij überhaupt op een 2-0 voorsprong mocht komen. Leung liet in de tweede set namelijk twaalf setpijlen onbenut. Dankzij een serie goede finishes wist Van Veen daarvan te profiteren.

Daarna glipte de wedstrijd echter langzaam uit de handen van Van Veen. Leung begon de dubbels beter te raken en dankzij een groot arsenaal aan 180-scores kwam de 24-jarige Aziaat terug tot 2-2 in sets.

In de beslissende leg kwam Van Veen direct op een break achterstand. Hij wist nog aan de sluiten tot 1-2, maar moest zich daarna alsnog gewonnen geven.


Scroll to top