Geen tiende Premier League-finale voor Van Gerwen

Er komt dit jaar geen achtste titel voor Michael van Gerwen in de Premier League Darts. De 35-jarige Vlijmenaar verloor donderdagavond in de halve finales van de play-offs met 10-5 van Luke Humphries.

Van Gerwen kwam in het begin van de partij nog een break voor, maar tegen de tempoversnelling die Humphries daarna plaatste was geen kruit tegen gewassen.

Beide mannen begonnen de wedstrijd met het houden van hun eigen legs. Humphries wierp een 14-darter in de eerste leg, maar miste vervolgens twee kansen om Van Gerwen te breaken. 'Mighty Mike' bracht de stand daarna op 1-1 door 72 uit te gooien, en plaatste vervolgens zelf wel een break via een 12-darter in de derde leg.

Van Gerwen stond daarna op 75 na vier beurten in de vierde leg, maar kreeg niet de kans om zijn break te verzilveren want Humphries wist met een heerlijke 132 finish via twee keer bullseye en de dubbel 16 voor de 2-2 aan te tekenen.

Het bleek voor Humphries de aanleiding om even flink door te stampen. Via een 15-darter en een 14-darter werd het 4-2, alvorens 89 werd uitgegooid om 5-2 voor te komen. In de twee daaropvolgende legs kwam Van Gerwen er ook niet aan te pas, want met een 13-darter en een 15-darter breidde Humphries de voorsprong verder uit naar 7-2.

Na de pauze wist Van Gerwen zich nog terug te vechten tot 5-8 en mocht hij beginnen aan de veertiende leg, maar 'Mighty Mike' was niet binnen vijf beurten uit. Met een 125 finish deelde Humphries daarna de genadeklap uit. Nadat Van Gerwen 63 niet uit kon gooien, maakte Humphries het af met een 16-darter.

Het is pas de derde keer dat Van Gerwen sinds zijn debuut in 2013 deelname aan de finale van de Premier League Darts misloopt. Zijn eerste zeven deelnames leverden vijf titels en twee finaleplaatsen op. In 2020 kwalificeerde Van Gerwen zich niet voor de play-offs, alvorens hij in 2021 in de halve finales verloor van de uiteindelijke winnaar Jonny Clayton. In 2022 en 2023 wist Van Gerwen de Premier League te winnen, maar tot een nieuwe titelprolongatie komt het dus niet.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top