Drie Dart Kings naar kwartfinales op EK Darts

Danny Noppert, Gian van Veen en Michael van Gerwen zijn doorgedrongen tot de kwartfinales van het EK Darts in Dortmund. Zij komen op zondag in actie tijdens de finaledag van het prestigieuze major-toernooi.

Noppert was de eerste van de drie overgebleven Dart Kings die op het podium verscheen in de Westfalenhallen. De darter uit Joure wist tegen oud-wereldkampioen Rob Cross een 7-5 achterstand goed te maken. Nadat hij tweemaal 40 uitgooide om 7-7 te maken, plaatste 'The Freeze' een onnavolgbare versnelling via een 96 finish, 12-darter en een 80 finish voor de overwinning.

Van Veen kreeg tegen Daryl Gurney de mogelijkheid om zijn sensationele EK-debuut tegen Damon Heta (6-1 winst met 107 gemiddeld) een vervolg te geven. Beide spelers hadden last van windvlagen op het podium, maar het was Van Veen die het beste omging met de omstandigheden. Van Veen won uiteindelijk met 10-6 van Gurney.

Van Gerwen moest aan de bak tegen de Duitse thuisfavoriet Ricardo Pietreczko, maar dankzij een sterke tweede sessie trok 'Mighty Mike' de regie naar zich toe. Met een 10-darter en een 12-darter nam hij een 6-4 voorsprong, waarna Van Gerwen met 10-7 wist te winnen van Pietreczko.

In ieder geval ÊÊn van de overgebleven Dart Kings zal de halve finales bereiken in Dortmund, want Van Gerwen en Van Veen nemen het tegen elkaar op in de kwartfinales. Voor Noppert wacht een onderonsje met Gerwyn Price.


Scroll to top