Dart Kings niet verder dan laatste zestien bij Pro Tour-drieluik in Milton Keynes

Van 31 juli tot en met 2 augustus werden drie Players Championship-toernooien gespeeld in Milton Keynes. Meer dan een plek bij de laatste zestien zat er echter niet in voor de Dart Kings. Michael van Gerwen ontbrak bij de Pro Tour-toernooien omdat hij nog herstellende is van een gebitsoperatie.

Raymond van Barneveld en Danny Noppert wisten op de openingsdag de laatste zestien te halen van Players Championship 15. Van Barneveld won in de eerste ronde van Dirk van Duijvenbode (6-1), en versloeg daarna ook Jim Williams (6-4) en Berry van Peer (6-4). Bij de laatste zestien ging hij echter met 6-4 onderuit tegen Gary Anderson.

Noppert rekende af met Wesley Plaisier (6-5), Ryan Meikle (6-4) en Scott Williams (6-3), alvorens Mike de Decker met 6-3 te sterk bleek. Vincent van der Voort (tweede ronde) en Gian van Veen (tweede ronde) werden eerder uitgeschakeld.

Bij het zestiende Players Championship-toernooi kwam Van Duijvenbode tot de achtste finales door Joshua Richardson (6-2), Gerwyn Price (6-1) en Andy Boulton (6-0) overtuigend te verslaan. In de vierde ronde moest Van Duijvenbode echter zijn meerdere erkennen in Gabriel Clemens (6-3). Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort werden in de eerste ronde van Players Championship 16 uitgeschakeld. Danny Noppert en Gian van Veen kwamen tot de tweede ronde.

Gian van Veen was de beste Dart King tijdens Players Championship 17. Hij zegevierde tegen Patrick Geeraets (6-1) en Darryl Pilgrim (6-3), alvorens Van Veen het onderspit dolf tegen Chris Landman (6-1). Voor Vincent van der Voort (eerste ronde), Raymond van Barneveld (eerste ronde), Dirk van Duijvenbode (tweede ronde) en Danny Noppert (tweede ronde) zat het toernooi er een ronde eerder op.


Van Gerwen strandt tegen superieure Wright in Hildesheim

01 September 2024

Michael van Gerwen is bij de German Darts Championship tot de kwartfinales gekomen. Bij de laatste acht van het Euro Tour-toernooi in het Duitse Hildesheim verloor hij van een superieure Peter Wright, die uiteindelijk ook de titel pakte.

Michael van Gerwen haalt kwartfinales bij rentree na operatie

22 August 2024

Michael van Gerwen heeft bij zijn rentree op de PDC Tour de kwartfinales gehaald bij Players Championship 18. De drievoudig wereldkampioen speelde zijn eerste toernooi sinds hij eind juli onder het mes ging voor een gebitsoperatie.

Scroll to top