Competitiefase Premier League eindigt voor Van Gerwen in mineur

Michael van Gerwen verloor donderdagavond in Newcastle van Michael Smith tijdens de laatste speelweek van de Premier League Darts. Zijn nederlaag had geen gevolgen voor zijn tweede plek op de ranglijst.

Competitiefase Premier League eindigt voor Van Gerwen in mineur

De 33-jarige Brabander was een week eerder al gewaarschuwd voor de capaciteiten van Smith, die ook in Londen van Van Gerwen had gewonnen.

Van Gerwen kwam in de beginfase tweemaal op voorsprong, maar werd in de vijfde leg gebroken door Smith na een 114 finish van de Engelsman.

'Bullyboy' hield daarna tweemaal zijn eigen leg met een 15-darter, terwijl Van Gerwen tussendoor 86 en 74 uitgooide. 'Mighty Mike' moest echter nog wel zijn break achterstand ongedaan zien te maken en kreeg in de tiende leg zijn laatste mogelijkheid.

Een kans op een dubbel kreeg Van Gerwen echter niet meer. Smith produceerde een keurige eigen leg en greep de overwinning met een 14-darter.

Van Gerwen was voorafgaand aan deze speelweek al zeker van zijn tweede plek op de eindranglijst. Hij speelt op 13 juni in de halve finale van de play-offs tegen James Wade. De andere halve eindstrijd gaat tussen Jonny Clayton en Joe Cullen.

 


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top