Aanstormend talent Gian van Veen toegevoegd aan Team TOTO Dart Kings

Gian van Veen is per direct toegevoegd aan het dartsteam TOTO Dart Kings. De 21-jarige darter uit het Gelderse Poederoijen is de zesde speler die deel uitmaakt van het team met louter Nederlandse topdarters.

Van Veen is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste talenten op het dartscircuit. Van Veen mocht in de tweede helft van 2022 al enkele keren als invaller meedoen op de PDC Pro Tour. Hij maakte direct een goede indruk en wist in november 2022 al zijn eerste rankingfinale te halen.

In januari 2023 veroverde Van Veen op de Q-School een PDC Tour Card, waardoor hij in ieder geval de komende twee seizoenen een vast gezicht is op het PDC-circuit. Bij zijn debuut op de UK Open liet de Gelderlander zich gelden door drie gemiddeldes van boven de honderd te gooien.

Op de Pro Tour maakte Van Veen eveneens indruk met twee kwartfinales op de Euro Tour, onder meer door een gemiddelde van 114.15 te gooien tijdens de European Darts Matchplay in juli. Eind augustus stond Van Veen voor de tweede keer in de finale van een Players Championship-toernooi, maar net als bij zijn eerste poging bleek Gerwyn Price in de finale te sterk.

Dankzij goede prestaties op de Pro Tour heeft Van Veen zich verzekerd van deelnames aan major-toernooien als het EK Darts, de Players Championship Finals en het WK Darts. Het Nederlandse dartspubliek krijgt in het najaar dus veelvuldig de kans om kennis te maken met de nieuwe kroonprins van het Nederlandse dartsgilde.

Tevens maakte Van Veen furore op het Development Tour-circuit. De Nederlander wist zes van de 24 toernooien op zijn naam te schrijven en eindigde bovenaan het klassement van de PDC Development Tour 2023.

Bovendien plaatste hij zich voor de finale van het wereldkampioenschap voor spelers onder de 25 jaar bij de PDC. Door deze prestaties is Van Veen zeker van deelname aan de Grand Slam of Darts in 2023 en 2024.

Van Veen is trots om vanaf heden onderdeel uit te maken van de TOTO Dart Kings.

''Het is natuurlijk een grote eer om deel uit te mogen maken van het dartsteam TOTO Dart Kings. Ik heb sinds begin van dit jaar mijn tourkaart en loop dus nog geen jaar mee op de professionele tour, maar om dan al gevraagd te worden voor het team, is natuurlijk iets waar ik erg trots op ben.''

''Ik kijk er naar uit om samen te werken met de andere mannen en mede door deze stap mijn carrière naar een hoger niveau te tillen. Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste stap is voor mij en dat ik, in samenwerking met TOTO Dart Kings, het meeste uit mijn carrière kan halen.''

Chris Woerts, sportmarketeer en oprichter van de TOTO Dart Kings, ziet Van Veen als een welkome versterking voor het team.

''We zijn heel blij en trots dat Gian zich wil aansluiten bij de TOTO Dart Kings. Gian is niet alleen zeer getalenteerd hij is ook een echte teamspeler en past daarom perfect in het team. Hij wil ook graag leren en met de kennis en ervaring van Michael, Raymond, Danny, Vincent en Dirk kan hij alleen maar beter worden.''


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top